Ihanuuksiin palaa uudelleen, Hartmankodin Ruutu

Huomenta! Meillä on rauhallista. Minulla toinen kuppi kahvia nenän edessä, lapset katsovat Pikku Kakkosta, mies nukkuu ja ulkona paistaa aurinko. Oikein mainio lauantaiaamu siis. Katsotaan, kauanko tätä rauhaa kestää kun tuo jälkikasvu herää kunnolla.


Tämän kodin olen esitellyt periaatteessa jo, mutta palasin tänne uudelleen alkuviikosta. En ollut tätä täysin valmiina nähnytkään vielä.

Nyt saatte uusia kuvia sekä pari vanhaa tuttua vanhan blogin puolelta. (Laitan sen kokonaan kiinni tässä lähiaikoina.)


Tämä on yksi niistä kohteista, joissa pitää rauhassa katsella ympärilleen. Minä itse mietin, miten on saatu järkevät, pakolliset ja käytännön arjen kannalta toimivat jutut kauniiksi. Mitä valintoja ja ratkaisuja on tehty, että lopputulos on kaunis. Haluan sitä meidän kotiin. Asiat pitää toimia, mutta monesti käytännölliset jutut ovat rumia. Valkoinen keittiö voi olla myös kodikas. Tämä (ja saman talovalmistajan Salmiakki) ovat hyviä esimerkkejä tästä. 


Yksityiskohdat ovat kauniita. Tässä talossa näkösuoja oli ratkaistu alhaalta ylöspäin nousevilla verhoilla. Suomessa on pimeää vuodenaikaa aika paljon; nämä ovat varmasti mukavat. Ei tässä paljoa sanoja tarvita. Kaunista.Sählymaali!Pidän siitä, että lasten huoneissa on tilaa, valoa ja väriä. (Eikä tarvitse tinkiä omasta sisustusmausta ja kodin tyylistä, kun osaa asiansa.)


Tämä kohde on minun mielestäni yksi Seinäjoen Asuntomessujen onnistuneimmista kokonaisuuksista. Ihan pohjaratkaisusta pihaan, suihkutilan laatoista piensisustukseen. 


Tästä näkyy vähän tietoa (joiden avulla pääsee tiedonhankinnassa eteenpäin) .


Ja sitten ulos.
Kesäkeittiö kutsuu kokkaamaan. 


Täälläkin on yksityiskohdat mietitty.
Kesäkeittiöltä ulkosaunalle.


Saunan katolla on rahkasammalta. (Sen alla on peltikatto.) Kuulemma sammal suojaa kattoa! (Ja onhan se hauskan näköinen.)

Sisältä ulkosauna on tumma.


Mutta vaaleat lauteet raikastavat ilmeen!


Tässä kohteessa on eri alan ammattilaisten yhteistyö toiminut hyvin ja lopputulos on ihana ja todennäköisesti arjessa hyvin toimiva.