Kaunista käsityötä ja kahvin tuoksua

Tänään Seinäjoen Toimintakeskuksessa oli (tai on, mikäli luet tätä ennen klo 19:a) perinteinen tapahtuma, jossa pääosassa on Käsityömyymälä Vankku. 

Tämä on minulle itselleni kaksi kertaa vuodessa sellainen *pakko päästä* -asia. 


Aina on jotain uutta ihanaa. 

Näitä perhosia rivi vaikka leikkimökkiin tai lastenhuoneeseen viirinauhan asemesta! 


Kauniita, ihania magneetteja. 


Lasten magneettikalastuspeli voi näyttää näinkin kivalta! (Vähän erilainen ja laadultaan toista luokkaa kuin meillä joskus ollut muovirimpula.) Tällainen lelu säästetään jälkipolvillekin Brion junaradan ja leegojen kanssa.


Ja mikä itseäni viehättää erityisesti ja aiheuttaa joka ikinen kerta pienen kunnioituksen ailahduksen; näissäkin kaloissa tuo kangas suomuineen on itse kangasväreillä tehty. Onget on tehty Toimintakeskuksen puupuolella. Kaikki itse, pitkästä tavarasta. Eli näidenkin teko on lähtenyt tilanteesta, jossa on ollut puuta, valkoista kangasta, läjä magneetteja, prikkoja ja kangasvärejä. 

Uudelle vauvalle tuliaiseksi oma unipupu? 
(Tähän kun saisi vielä vetoketjun suun paikalle, olisi ihana huolisyöppö. Olisin heti ostanut.) 


Ja itkettävän huono kuva tyylikkäimmästä automatosta, minkä olen ikinä nähnyt. Kaverini, joka on täällä töissä, kertoi että tämä on tehty myös sitä silmällä pitäen, että sitä voi käyttää vaikka peittona. On juuri sen kokoinen ja mukavan pehmeäpintainen, että vaunupeittona toimisi erinomaisesti. (Ja tämä siis myytiin, näin tämän jollakin asiakkaalla myöhemmin kassajonossa käsissään.) Ja pienelle prinsessalle tai vaikka koko synttäriseurueelle vieraslahjaksi ja kattauksen koristeiksi kauniit prinsessakruunut? 


Mökille tai kesäkotiin kauniit patalaput? 


Tai ihan vain silmäniloksi. Nämä ovat keramiikkaa.


Ihania herkkuvärejä ja hauskoja ideoita. 


Jätän tahallani laittamatta tänne monesta kohtaa kuvia. Menkää Vankkuun itse, tämä paikka pitää nähdä. Itse ostin tyynyn, keraamisia talomagneetteja ja toisen pipityynyn. Meillä on jo yksi Vankusta ostettu ja siitä tulee välillä riita. Viimeksi viime viikolla kahden kuumepotilaan kanssa kaipasin kahta viilennystyynyä (tyynyjen sijoituspaikka meillä on pakastin). 


Myymälä on TÄNÄÄN keskiviikkona auki klo 11-19 eli vielä ehdit jos laitat vauhtia! 
Seinäjoen Toimintakeskuksen Facebook-sivuilta löytyy aukioloasiaa muuten ja tässä on viralliset nettisivut. 

Ja suosittelen, että käyt juomassa myös kahvit. Saatat saada juttukaveriksi juuri ihastelemasi käsityön tekijän. Minä itse rakastan näiden päivien iloista ja energistä tunnelmaa (ja niitä kauniita käsitöitä, joista aina meillekin kotiutuu useampi..) 

Kuvat otettu luvalla, kiitos N! 

(Ja note fo myself, ikinä ikinä en enää edes yritä ottaa blogia varten kuvia kännykälläni.)