Kesän pehmeyttä ja tuulen tuoksua


Tämän kesän paras tuote on marseillesaippua. 
Yksi saippua, jolla voi pestä lähes kaiken matoista nahkahanskoihin, meikkisiveltimistä hiuksiin. 


Minä olen nyt pessyt jonkin aikaa myös hiukseni tällä, hyvin toimii. Leikkasin kuutiosta sentin siivun, sitä on helpompi käyttää kuin isoa saippuakuutiota. 

Sain nämä Terra Provencen ihanuudet testikäyttöön S.Luhtalan kautta, joka on näiden maahantuoja. 


Meillä on nyt koko perhe peseytynyt näillä jonkin aikaa. Tuoksut ovat raikkaita ja kevyitä ja alta tulee marseillen oma, puhdas ja pehmeä tuoksu. Tuoksut ovat saippuoissa juuri sellaisia, että ne tuoksuvat pesuhetkellä kivasti, mutteivät jää iholle. Juuri oikeanlaisia. Iholle jää aavistus marseillen omaa mietoa tuoksua. Kuljin nenä miehen selässä kun hän oli käynyt suihkussa ja käyttänyt näitä. Paljon parempi kuin kaikenmaailman axet. 

Palasaippua on meillä tällä hetkellä keittiössä. Se on niin kauniskin, että menee sisustustavarasta. Pesen tuolla kädet ja keittiörätin. Saippuaa tulee käteen juuri sopivasti kun silittää palaa märällä kädellä. Mattojen pesussa kätevää on veistää saippuasta paloja, liottaa ne lämpimään veteen ja käyttää liuosta. Tai jos haluaa vanhaa fiilistä, hinkata palalla mattoa. Kannattaa siinä tapauksessa leikata kuutiosta pala, jota on helpompi pitää kädessä. Saippua huuhtoutuu hyvin pois. Minä en pidä mäntysuovasta sen luonnon kuormittavuuden, hajun ja hankalan huuhtoutuvuuden vuoksi - tämä marseillesaippua ei likaa luontoa, huuhtoutuu hyvin ja pesee hyvin. 

On oikeastaan hassua, miten yksinkertainen saippua voi korvata ne tusinan erilaista pesuainetta, jotka meidänkin kodista löytyy. Joka kohtaan ei tarvita erillistä erikoispesuainetta - joskus yksinkertaisuus kannattaa pitää mielessä! Tässä itseäni kiehtoo myös se, että tässä ei ole mitään ylimääräistä. Ei rasita luontoa - pakkauksetkin ovat kierrätettävää muovia. 


Terra Provencen marseillesaippua on aitoa marseillesaippuaa. Ylemmässä kuvassa nestesaippua on samaa tavaraa, mutta nestesaippuaksi käytön helpontamiseksi tehtyä - ja miedosti hajustettua. Palasaippuassa ei ole mitään "ylimääräistä".

Suihkugeelissä on lisäksi sheavoita. Meidän perheen kahden atoopikon ihot ovat tykänneet näistä. Sekä pesuaineista että voiteesta. Olemme käyttäneet käsivoidetta vartalon kosteusvoiteena. Kovin ärhäkän ja herkästi reagoivan atopian hoitoon ei tuoksullisia tuotteita ehkä kannata käyttää, mutta meillä on rauhallinen "vähän kuiva" ihotilanne ja nämä ovat tuntuneet tosi toimivilta. Tuoksuista huolimatta! (Kun ne tuoksut ovat tosiaan mietoja.) 

Lisää tietoa löytyy täältä


Tuoksuista on vaikea valita omaa suosikkia. Mikään ei ole pistävä ja kaikki aiheuttavat nuuskiessa "oi tämä on ihana" -reaktion. 

Näitä löytää Stockmannin tavarataloista, Tampereen ja Oulun Sokoksilta ja joistakin nettisisustuskaupoista. Meidän alueellamme jälleenmyyjiä ovat Sisustus Stars Kauhavalla, Sapira Seinäjoella ja Sisustus Kokon Alajärvellä. 

Lapualla näitä myy Latva-Rasula. Nappaa samalla reissulla marseillet ja kaunis kukkakimppu kotia kaunistamaan!


Alemmassa kuvassa ylimpänä on saippuakuutioita. Pakkaukset vain kiiltävät niin, ettei tuosta ehkä hoksaa mitä paketteja siinä on. Suosittelen! Vaikka mökkituliaiseksi. Tai ilostuttamaan omaa arkea, Tai haet matonpesusaippuan ja samassa ostat mattopyykkärin urakkapalkinnoksi kauniin kukkakimpun. 
Luksusta kesäpäivään tai tylsää maanantaipäivää piristämään.

Kannattaa myös ottaa osaa SOblogien heinäkuun arvontaan! Palkintona on Terra Provencen käsivoide ja nestemäinen marseillesaippua. Täältä löytyy paikka, jossa arvontaan voi osallistua.