Arjen karkkia

 Me SOblogit saimme jälleen ihastuttavan yhteistyön. Tällä kertaa saamme tutustua ja testata ihania Kulkurin Kartanon tuotteita. 


Kulkurin Kartanon tuotteet ovat täysin kotimaista, Luvialla tehtyä käsityötä. Tästä löytyy suora linkki Kulkurin Kartanon omille sivuille ja tuotteiden tarkempiin tietoihin. 


Tuoksut ovat joissakin vähän voimakkaampia, toisissa makeita, toisissa raikkaita - ja lisäksi on tuoksuttomia. Jokaiseen makuun löytyy ihanuus. 

Minä valikoin itselleni testiin nämä: 


Sokerikuorinta kuulemma on tuote, joka jälleenmyyjän mukaan viedään käsistä. Ehkä ihmettele. Siinä on kaakaovoita ja sokeria (+ tuoksu). Palan kanssa käydään iho läpi ja se kuorii ja samalla jättää iholle pienen kaakaovoin hoitavan öljyn (olematta niljakas). Kaakaovoi vaatii vähän lämpöä ja kosteutta, kuivakuorintaan tämä ei sovi. Kun iho kuivuu, kaakaovoi imeytyy ja lopputulos on mukava. Valitsin itselleni ihanan kesäisen mansikan tuoksuisen scrubin. 

Pyykkietikasta sain edustajalta jo aiemmin kesällä testerin ja vannon tämän nimeen. Mahtava tuote.   Etikan käyttö huuhteluaineena on minulle tuttu juttu kestovaippakauden jäljiltä, mutta näissä Kulkurin Kartanon tuotteissa on pieni tuoksu. Etikan haju ei pyykissä haise, jäljelle jää aavistus sitä muuta ihanaa tuoksua. Olen nyt testannut tämän Raparperi-Sitruunan sekä Verigreipin. En tiedä, kummastako pidän enemmän. Ihania kumpainenkin. (Pyykinpesuaine kannattaa siis ehdottomasti olla tuoksuton kun käyttää tätä, muuten ei pyykkietikan ihanasta tuoksusta ole mitään iloa.)

Pyykistä tulee raikasta, värit säilyvät hyvinä, tuote ei kuormita luontoa mitenkään, pesukoneen huuhteluainelokeroon ei kerry huuhteluainetöhnää, vaatteet ja pyyhkeet ovat pehmeitä. Poistaa sähköisyyttäkin. Minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa tästä. 


Pyykkietikkaa voi käyttää myös kodin pintojen puhdistukseen. Tätä laimennetaan suihkepulloon ja sen jälkeen käytetään puhdistussuihkeen tavoin. Minä kuitenkin haluan enemmän käyttää tätä pyykin kanssa ja koska minulla on seuraava tuote: 

Keittiösaippua. Ihan ässä. 


Tuoksu on i-ha-na. Edustaja myös vinkkasi kuvassa näkyvien käyttötapojen lisäksi, että tätä voi käyttää keittiösuihkeen asemasta. Hieraisee keittiörättiin ja sitten pyyhkii sillä pinnat. Kokeilin - ja hitto vieköön, se toimii! Minulla on ollut nyt eräs trendituote keittiösuihkeena ja olen vähän ollut kyllästynyt sen olemattomaan puhdistustehoon. Tämä toimii. Seuraavaksi testaan tätä vaatteiden tahranpoistoon. Tässä on samoja ainesosia kuin vanhanaikaisessa sappisaippuassa! Sappisaippua ainakin on loistava tahranpoistaja. Odotukset ovat siis kovat. (Inhoan sappisaippuan hajua ja sitä ajatusta että siinä on sappea. Tässä tuotteessa näitä ongelmia ei ole.) 

Valitsin omenantuoksuisen hohkakivisaippuan itselleni. Toimii! Saippuassa on siis toisella puolella hohkakivi ja toisella saippua. Hyvä idea. Tämäkin on kuulemma erittäin suosittu (enkä ihmettele).


Meidän alueella näitä löytyy Kauhavan Sisustus Starsista ja Seinäjoelta Sapirasta. 
Muut jälleenmyyjät löytyvät tästä

Ihana tuotesarja, jossa on kaikki kohdallaan. Kotimaisuus, käsityöläisyys, ekologisuus, toimivuus, ulkonäkö. Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan.