Hyvää

Kävimme SObloggareiden isolla joukolla Lapualla iltakahvilla viimeviikolla. 
Ihana perheyritys Hyväskä tarjosi meille uusia kakkuja ja esitteli uudistetut tilansa.  

Leipä on se, jota Hyväskästä kannetaan varmaan eniten kotiin. Hyväskällä on myös oma Tiistaileipä, jossa on suurinosa ruista ja vain vähän vehnää; ruis tuotetaan lähikunnassa, jauhetaan myös siellä ja kuljetetaan Hyväskään. Lähiruokaa. Tiistaileipä on myös hyvää. Ja sitä saa myös tänään, torstaina! 


Minä vein kotiini ihanan, tuoksuvan, tuoreen ja myyntihetkellä viipaloidun kauraleivän.

Kun avasin pussin, paikalle syöksähti jälkikasvu:


"Äiti, tää on i-ha-naa! Saanko mä ottaa? Saanko mä toisenkin?" 

Kun seuraavana aamuna menin tekemään itselleni aamupalaa, isossa pussissa oli jäljellä muutama hassu viipale. Taisi maistua. (Ja toisin kuin yleisesti tunnutaan kuvittelevan, tuore, leipomossa leivottu leipä ei muuten ole kallista. Arjen ylellisyyttä, joka ei maksa maltaita.)

Hyväskässä on meneillään sukupolven vaihdos. Myymälän ulkonäköäkin on uudistettu! Vanhanaikaista leipomotunnelmaa modernilla otteella. Toimii. 


Meidän perheen jokaisella jäsenellä on omat suosikkileivonnaisensa Hyväskän valikoimista. Mies kertoi juuri iloisena, että 15 vuoden tauon jälkeen Hyväskästä saa jälleen nakkipiirakoita. Ovat kuulemma erinomaisen hyviä. Minä pysyn tällä leivossektorilla... 


Mieheni menee lasten kanssa aina (muka) salaa minulta leivoskahveille Hyväskään. Jokohan voivat mennä sinne ja tilata "se tavallinen"? Sen verran ahkeraan tuntuvat käyvän.

Paikallisille Hyväskä on paitsi leivoskahvila ja leipämyymälä, myös juhlien kakkujen tilauspaikka. Jos mielii saada Hyväskästä YO-kakut, saa olla ajoissa liikkeellä. Hyväskä on reilun 30 vuoden aikana saanut varman paikan maineen; täältä kun tilaa, tietää saavansa hyvää.

Hyväskä on myös suosittu lounaspaikka. Puolenpäivän aikaan täällä on vilskettä!

Pääsimme kurkistamaan myös itse leipomon puolelle. 
Hyväskää meille esitteli Mari Lahdensuo, jonka mies oli samana päivänä aloittanut työt leipomossa leipurina. Mari itse on pääasiassa myymälän puolella.


Osa laitteista ovat alkuperäisiä yli 30 vuoden takaa ja toimivat edelleen. Tämä on pallokone. Se vaivaa taikinalevystä saman kokoisia pyöreitä palloja munkkeja varten. 


Meitä varten Hyväskä oli tehnyt kolme ihan uudenlaista kakkua. Tässä granaattiomenakakku.


Shamppanja-valkosuklaakakku. 


Ja tässä minun lautasellani näkyy myös pala mustaviinimarjakakustakin ja suolaisesta piirakasta. 


Enkä osaa sanoa suosikkiani. Ihania olivat. Voisiko näitä saada lisää?

Ehkä yksi syy hyvään lopputulokseen ovat pienet asiat; esimerkiksi hillot, joita Hyväskä laittaa kakkuihinsa, on heidän itse keittämäänsä. Valmishilloilla tulee ällömakeita. 

Hyväskä keittää itse myös mehunsa. 


Suosittelen käymään!