Ihana löytö Lapualta!

Nyt näitä vihdoin saa Lapualta! Kunnon valikoimalla siis. Tällaista valikoimaa ei täällä ole missään, vaikka yksittäisiä Metka-tuotteen juttuja löytyykin jostakin. 


Ja näitä!


Jos yhtään olette seuranneet blogeja viimeaikoina, olette törmänneet Kulkurin Kartanoon. Tätä sarjaa uskallan mainostaa speksillä "bloggareiden rakastama". 

Ihana suomalainen tuoteperhe, jossa on ihan kaikki kohdallaan. Oikeasti, ihan kaikki. Meillä ollaan koukussa näihin.


Minä olen käyttänyt jo yhden sokerikuorinnan (mansikka).Scrub maksaa muutaman euron ja se kestää kauan. Minun atooppinen ihoni rakastaa. 

Ja tässä seuraava ihana tuotesarja, johon olette törmänneet todennäköisesti viime kesänä blogeissa. Marseillea, Ranskasta. Meidän perhe on nyt käyttänyt kaksi nestesaippuaa, toista puolet, kaksi suihkusaippuaa, melkein yhden käsivoiteen sekä puolet marseillepalasta. Ostan lisää, kun loppuvat. (Ja suosikkini on sitruuna ja appelsiini.) Tätäkin saa täältä samasta kaupasta Lapualta! 


Tämä ihana pieni yritys Lapualla on Latva-Rasula! Paikalliset tuntevat paikan paremmin kukka- ja hautauspalveluistaan, mutta nyt menette sinne käymään ja katsotte ympärillenne! Siellä on vaikka mitä kivaa ja ihanaa. Sellaista, jota ei muualta täältä löydy. 


Tiina Latva-Rasula tekee asetelmia valmiiksi tai sitten tilauksesta. Ja hänellä on silmää kaikenlaiseen tyyliin, yksinkertaisesta runsaan romanttiseen. 

Minun täytyy tunnustaa, että omat kokemukseni sidottuihin kimppuihin ja asetelmiin ovat rajoittuneet hautajaisvihkoihin ja hääkimppuun. Tämän vuoksi käsitykseni kukkakaupasta ostetuista asetelmien hinnoista on ollut ihan väärä. Olen ehkä vähän hidas, mutta älysin nyt vasta, etten ole käynyt edes kysymässä asetelmien hintoja - koska hautajaisvihkoihin ja hääkimppuun meni 150€ per laaki. Kenellä on varaa semmoisiin perjantaisiivouksen motivointikimppuihin? :D Meillä ei ainakaan ole ikinä niin sotkuista, että tarvitsisi noin kalliin kimpun.

Haluan siis kertoa - siltä varalta, että joku muukin on siinä uskossa, että kukkakaupasta ostettu asetelma on liian kallis normaalille ihmiselle - että kestävän ja kauniin asetelman saa 20-30€:lla. Ja Tiinalta löytyy myös alle 20€:llakin oikein kauniita ja tyylikkäitä, esimerkiksi nämä alla olevat:


Ikinä enää en itse kuvittele pääseväni halvalla ostaessani muovikääreessä ruokakaupasta leikkokukkia. Niitä pitää aina ostaa vähintään 3-4 nippua että näyttävät joltakin maljakossa. Sillä hinnalla saa jo kunnollisen asetelman ammattilaisen tekemänä! 

Ihanat värit. Mitäs laitetaan? 


Ja kun käy hakemassa kukka-asetelman, voi napata samalla jotain kivaa erikoiskahvia kukkien kylkeen. 


Tai teetä. (Isommat purkit ovat kahvia.) Minä olen koukussa Traktorikuskin rooibokseen.


Latva-Rasulan liikkeestä löytyy myös muutakin sisustustarviketta. Ajan hermolla olevaa. Tiina myy Perfect Homeakin, tuo vasemmalla oleva metallilyhty puhuttelee kovasti. Olisi varmaan aivan ihana nyt, kun syksyn pimeys on vihdoin tullut ja voi polttaa kynttilöitä. Enkelipatsaita vaikka osanottoa tai muistamista varten löytyy monenlaista.  


Ja kaikenlaista kynttiläjalkaa. Kimpun kaverina kivoja (ja ihan yksistäänkin). 


Ja edelleen - jos seurasitte kesällä Asuntomessuista tehtyjä blogipostauksia ja sisustuslehtiä, tiedätte, että viherkasvit ovat nyt tosi trendikkäitä. Ei hullumpi muoti!  


Ja lopuksi minun saamastani kauniista jouluisesta asetelmasta parisen kuvaa. 


Tiina teki minulle tällaisen ihanan asetelman, minun toiveestani jouluisena. Kerroin, että meidän kodin joulu on valkoinen, jossa on vähän punaista ja ripaus hopeaa. Aika hyvin napattu ja toteutettu, eikö?Voin kertoa, että astian kanssa tämän hinta olisi n. 35€. Ja tämä on kookas. Lisäksi täytyy kertoa, että sain tämän toissaviikolla ja asetelma on edelleen meidän keittiön pöydällä. Nypin tänäaamuna siitä valkoisia kukkia pois, niissä oli ruskeita reunoja - muuten tuo on tuolla edelleen nättinä. Ihan käsittämättömän kestävä! Pienet koristejutut ja marjat ovat kuivuneet, mutta ovat silti kauniita. En meinaa vieläkään heittää pois. 


Minusta on ihan parasta se, että pienellä paikkakunnalla sijaitsee pieni yritys, joka ottaa tällaisia uusia ihanuuksia myyntiin. Ja kukat ja kahvi sopii erinomaisesti yhteen. Ja siivoustuotteet ja kukat. Ensimmäinen kylätuliaisiksi ja jälkimmäinen omaksi iloksi. 

Seinäjoelta lopettaa - tai toinen on jo lopettanut - kaksi ihanaa sisustusliikettä ja se on surullista.  Mutta Lapualla laajennetaan! Hyvä Lapua! Pidetään paikalliset pienet yritykset hengissä, jooko?