Avain jouluun

... on ollut hukassa. Minun joulutunnelmani ei todellakaan ole vielä kohdillaan, ehkä ensimmäisen kerran ikinä. Eipä tässä kiire vielä ole, mutta sen huomaa joka paikassa mihin silmänsä kääntää - blogit, facebookissa ihmiset, media ja kaupat kaikki ovat aloittaneet jouluajan. 


Mutta kävin eilen pienessä ihanassa paikallisessa sisustusliikkeessä tutustumassa joulutuotteisiin ja täytyy sanoa, että tänään taidan vähän laittaa jotain kotonakin esille!


 Ihana Neitoperhosen talo! Menkää paikanpäälle. Nettikaupassakaan ei ole mitään vikaa, mutta kannattaa oikeasti lähteä ajelemaan ihan muualtakin Etelä-Pohjanmaalta. Pieni kauppa, täynnä kaikkea kivaa. 


Tästä kaupasta löytyy runsaaseen, perinteiseen ja simppeliin makuun kaikkea kivaa. Minussa on sen verran materialistia, että tällaiset kauniit esineet vaikuttavat fiilikseen. Hetki pyörimistä ihanuuksien keskellä ja kotimatkalla mietin jo, mitä kivaa jouluista voisin omassa kodissa laittaa ja tehdä. Ja taidan tehdä uuden reissun Neitoperhosen taloon. 


Puinen talo on vähän erilainen jouluvalo. Minä en ole kynttelikkö-tyyppi, mutta tämä puhutteli. 


Enkeli sopii yksinkertaiseenkin sisustukseen. 
Minulle käy aina tällaisen runsauden ääressä niin, että ihailen kaikkea - mutten keksi, mihin ja miten niitä voisin käyttää omassa kodissani. Neitoperhosen talossa kannattaa ehdottomasti kysyä omistajattarelta ideoita. Ja uskaltaa kertoa myös pienenkin budjetin. Tässä kaupassa saa oikeasti hyvää palvelua. 


Peltikoristeita oli erilaisia. 


Minulla olisi sopiva heinäseiväs, johon voisi ripustaa näitä silkkinauhan kanssa. 


Ja tosissaan - jos haluaa välttyä siltä kuuluisalta joulustressiltä, kannattaa hankkia joululahjat nyt. Vain masokisti jättää joululahjojen hankkimisen jouluviikolle. 


Nuo pienet puiset kelkat sopivat kuin tehtyinä pienille Mailegin pupuille, hiirille ja tontuille! 


Pienet koristesarvet pääsivät meille. Näitä oli ruskeita ja tällaisia vaaleita.


Nämä puiset kynttilälyhdyt ovat kauniita.


Weisteen tämän joulun neulepipotontussa on tuttua ja jotain uutta. Minä pidän tämän väreistä ja yksinkertaisuudesta. 


Tämä on soittorasia! Kaunis, yksinkertainen ja vähän uudenlaista ideaa. 


Tämä on kai ovistoppari virallisesti, mutta minä saattaisin laittaa tämän koristeeksi hyllyyn...

Ja meille/heille, jotka eivät halua joulukuusta, tällainen hopean värinen metallinen puu on loistoidea! 


Siitä saa koristeilla yksinkertaisen tai runsaan. 
Tässä alapuolella olevassa kuvassa Rouva Neitoperhonen oli laittanut puuhun valosarjan. Kaunis!


Minulle uusi juttu oli tuoksuvat joulupallot. Näistä omaa nenääni tuoksui mukavammalta tuo oranssi, maustettu appelsiini. Tuoksu ei ole liian voimakas, mutta sellainen kiva. Voisi olla mukava jossakin eteisessä toivottamassa tervetulleeksi kun astuu ulkoa sisään, vaikka kiinnitettynä havukranssiin.


Tällainen muistitaulu pääsi meille, kiitos Neitoperhonen! Kuva näkyy lopussa.


Näille huopalaukuille keksin useamman käyttötavan - ja tyyliltään sopivat lähes jokaiseen kotiin. 


Ihan oma lukunsa Neitoperhosen talossa ovat erilaiset käsityöt. Suurin osa on omaa ja lähialueen tuotantoa. Lähikäsityötä siis. 


Pienet pöytäliinat ovat aivan mahtavia. Olen itse hyvin nirso käsityön jäljen suhteen - nämä ovat täydellisiä. Aivan mahtavia. Näissä kaikki kohdallaan - on valittu oikeanlainen lanka, jälki on täydellisen tasaista ja tasapainoista ja työt on viimeistelty höyryttämällä ihan sileiksi. Hiplasin näitä ihan vain siitä ilosta, kun ovat niin hyvin tehtyjä. Minä harkitsen näitä tableteiksi (kunhan uusi ruokapöytä on kotiutunut ja meidän ruokapöydällä mahtuu tabletteja käyttämään). 


Erilaiset virkatut puuvillamatot ovat suhteellisen tuore juttu. Itse laittaisin tällaisen joulukuusen alle (ja joulukuusen jalan koriin piiloon). 


Näitä on valmiina muutama, mutta Neitoperhosen talosta saa tilattua haluamallaan värillä ja koolla ja mallilla. Ja jos nyt tilaa, ehtii jouluksi! Hinnat eivät päätä huimanneet ja kädenjälki ei kumarra ketään. 

Tai miten olisi joulupuuron pannunalustaksi tällainen piparin muotoinen virkattu alusta? Tai glögilaseille kauniit käsintehdyt "piparit"?


Lahjapakettiin voi kääräistä vaikka luksussuklaata. Ihan tahallani laitan vain tällaisen kauempaa otetun kuvan, menkää katsomaan. Kannattaa tutkia myös tuo kiva pyöreä hyllykkö tuossa seinällä ;) 


Tuoreelle ihmiselle on usein tapana antaa jotain käsintehtyä. Siinä on jotain suomalaista. Jos ei itse ehdi tai osaa, täältä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa (näitä on myös nettikaupassaan). Jos valmiina ei ole haluamaasi mallia ja väriä, tilauksesta sellaisenkin saa. Kädenjälki ja käytetty lanka ovat näissäkin niin mahtavat, ettei tarvitse yhtään jännittää, mitä rahallaan saa. Neitoperhosen talossa myydään myös tällaisia hauskoja! 


Minä tiedän aika monta lasta, teiniä ja ihan aikuistakin, joka ilahtuisi useammasta näissä kuvissa näkyvistä tavaroista! (Minulla on tälläkin hetkellä kokeshi-nuken näköinen 8GB:n tikku kiinni koneessani, täältä ostettu.) 


Batman-minion hihitytti. Voi miksen ostanut sitä? 

Ja nämä pienet macaron-leivoksen näköiset rasiat. Pillerirasioina näitä myytiin, mutta minä laittaisin näihin itsetehtyä huulivoidetta, vicks-voidetta tai sävytettyä huulivoidetta. 

 Näistä magneeteista löysi meille muutama. 
Ja pari kuvaa meiltä. 


Ilmoitustaulu pääsi meidän perhekalenterin viereen. Lasten koulusta, hoitopaikasta ja harrastuksista tulee jos jonkinlaista lippua ja lappua ja vihaan sitä lappuröykkiötä jääkaapin ovessa. Alunperin meinasin laittaa tämän Tyttösen huoneeseen hänen jutuilleen, mutta ominkin itselleni :D Nyt meillä on perhekalenteri ja tämä ilmoitustaulu vierekkäin - kalenteri ja siihen liittyvät lippulappuset samassa paikassa. Tähän sain kynänkin tuommoiseen pieneen magneettinipsuun narulla. 


Suosittelen käymään! 

Ostetaan tänäjouluna lahjat ja koristeet lähellä olevalta pienyrittäjältä. 
Pidetään ne oman kylän pienet yritykset hengissä!