Vankku-rakkautta

Minä innostun, inspiroidun ja tulen hyvälle tuulelle jokaikinen kerta kun käyn täällä. Haluan jakaa blogini lukijoille tätä iloa (ja toivon, että saisin teidät käymään täällä). 


Paikka on Seinäjoen Toimintakeskus Kärjentaipaleella ja sen käsityömyymälä Vankku. Eilen perjantaina siellä oli jälleen perinteinen joulutapahtuma. Tällä kerralla pääsi myös kiertämään työtilat. (Minä en ehtinyt ja pyörin vain myymälässä.) 

Vankussa pitää pyöriä paikallaan ja katsoa tarkasti. Monia tuotteita on vain yksi kappale. Ja kun pöytä on täynnä kaikenlaista kivaa ja ihanaa, siihen helposti hukkuu. Katsokaapa esimerkiksi tässä kuvassa tuonne vasemmalle. Tuo savikippo, jossa on poikkiraidat ja puulasta pystyssä. Ihan superkaunis! (Ja jos panette merkille, ylemmässä kuvassa on purkki, joka on ilmeisesti lähtenyt jonkun matkaan siinä välissä, kun olen ottanut sen ja tämän alemman kuvan. Näin se menee Vankussa. Jos näet jotain kaunista, sinun pitää heti tarttua siihen.) 


Kun sovin etukäteen, että käyn jälleen Vankussa vähän kuvaamassa, minua varoitettiin ettei tänävuonna ole syksyn mittaan oikein ehditty saada kunnolla tavaraa myyntiin. Heh, katokaa nyt näitä kuvia. Siellähän oli vaikka mitä! 

Minun matkaani lähti näitä puukiekkoja muutama. 


Ja näitä kiekkoja myös. Noita, missä on valkoinen tähti. Ne sopivat noiden ylempien kanssa hyvin rinnakkain. 


Minulle keramiikkatyöt edustavat vanhaa, perinteistä Vankkua. Täällä on aina osattu tämä homma. En ostanut tonttua ja nyt harmittaa. Näitä oli kolme jäljellä ja kaikki erilaisia - ne olisivat olleet kiva koriste. 


Tai tuohipöllö! Näissä oli jotain tosi sympaattista. 


Voi miten hienoja laukkuja. 


Tämä laukku jäi puhuttelemaan. Astetta tyylikkäämpi vaihtoehto muovipussille kauppareissuun? Tai työlaukuksi. 


Ja tässä tällainen hassusta suunnasta otettu kuva tyynyistä. (En halunnut näihin kuviin ihmisiä, joten kuvat piti ottaa nopeasti. Toisesta suunnasta olisi tullut joitain kuvaan.) Toisaalta minun missioni on se, että ihmiset menisivät Vankussa käymään - joten ehkä on parempikin etten näytä teille ihan kaikkea. Menkää itse käymään niin näette paremmin! Minä ostin tuosta kaksi mustaa tyynyä. 


Ja vinkkinä - täältä löytyy leipälapioita. Leivinuuni on monen haave - mutta leipälapioita ei myydä ihan joka kaupassa. (Ja tuollainen pieni kaunis paksu leikkuualusta on ihan paras sipulille.)


Meillä on tällainen musta tuoli eteisessä. Se on erittäin hyvä. Täydellisen korkuinen, tukeva ja kaunis. (Tässä on käytetty vanhaa suomalaista tuolimallia ja viimeistelyllä saatu siihen moderni silaus.) Ja nuo jakkarat sopivat kuin nenä päähän yksinkertaiseenkin kotiin! 


Patalapuissa on mistä valita. Jokaiseen makuun. Itseni viehätti erityisesti tuo + -merkeillä koristeltu harmaa ja sen vieressä koivunrunkoinen toinen harmaa. 


Ja vinkkinä, että älkää maksako itseänne kipeiksi tavaratalojen kiina"puu"laatikoilla. Vankusta löytyy monenlaisia - ja ihan aidosta puusta. Hyvin tehtyjä, kauniisti viimeisteltyjä ja hävyttömän halpoja. (Vankku ei periaatteessa saa tuottaa voittoa, joten hinnat ovat ihan järkyttävän pieniä.)


Tuollainen vihreä puukuusi sopii erinomaisesti simppeliin kotiin. Minä näen tuollaisen Marimekon mustavalkoisen Kaivo-kankaan kaverina. 


Erilaisia kransseja oli paljon. Tämä oli minun suosikkini. 


Minä pidän näistä kransseista, koska niihin ei ole tungettu liikaa tavaraaa. Yksinkertaisen tyylikkäitä. Ja yksilöitä. Jokaisessa oli erilainen koriste (tai ilman). 


Tämä kuva piti ottaa kävellessä ja ihmisten välistä. Huomatkaa tuo puinen valotähti vasemmassa reunassa vaikkei se kokonaan näykään. Ihan älyttömän hieno! 

Avointen ovien päivä on nyt siis tältä joululta ollut, mutta Vankku on edelleen arkisin auki. Suosittelen ehdottomasti käymään.