Hyvä hankinta x 2

Tämä poikkeaa nyt minun blogini perushutusta, mutta olkoon. Aihe on lapsi ja musiikki.

Meidän tokaluokkalainen surffasi paljon Youtubessa musiikin perässä ja halusimme rajata sitä. Youtubessa on paljon sellaista, jota en halua tämän ikäisen lapseni näkevän (myös musiikkivideoissa) - enkä ole rajoittavien appsien kannattaja. Toistaiseksi yritän kasvattaa lapsistani kriittisiä median kuluttajia (ja meillä käydään keskusteluja myös äidin blogin puitteissa ja aukaisen lapsilleni, mitä täällä teen, mitä en ja miksi). 

Ratkaisu oli yllättävän helppo - Spotify. Se maksullinen. Ilmainen on nykyään ihan susi.
Youtuben tarve väheni 90%. Lisäksi opetin lapseni surffaamaan Spotifyssa, etsimään haluamansa kappaleet ja löytämään uuttakin musiikkia. (Tämä hakemisen taito on ihan olennainen mediataito muutenkin, laajemmassa merkityksessä.)

 Ja bluetooth-kaiutin. Tokaluokkalaisen mielestä super. Meillä Tyttönen kuuntelee tällä musiikkia, vaikka isommatkin systeemit olisi olemassa huoneessaan. Lasta viehättää laitteen ulkonäkö ja se, että on isokin tyttö kun laittaa kännykästä bluetoothin päälle ja yhdistää tämän :D   Minä haluan lapseni mieluummin kuuntelevan tällaisella musiikkia kuin luureilla, koska tällä ei saa kuulovauriota aikaan ja on korvien kannalta muutenkin parempi, ettei lapsi kulje koko ajan kotona kupit korvilla. Ääni tällaisessa pikkulaitteessa on yllättävän hyvä, mutta silti varsin kohtuullinen ollakseen häiritsemättä koko muuta perhettä. Lisäksi pysyn kärryillä siitä, mitä lapsi kuuntelee. Lähinnä ihan uteliaisuudesta ja kiinnostuksesta lapsen musiikkimakua kohtaan - mutta myös taustalla vähän kontrollia ja mukanapysymistä siitä, mitä kuuntelee.

Lapsi ja media -aiheesta olisi enemmänkin asiaa, mutta ehkä jätän sen nyt sivuun. 

Musiikki on hyvä juttu! Mikään muu ei stimuloi aivoja niin laajasti kuin musiikki, erityisesti lempimusiikki. Siitä on kunnollisia aivotutkimuksiakin olemassa. Johdata lapsesi musiikin pariin ja teet hänelle ison palveluksen.