Arjen estetiikkaa. Ilosanomaa kaikille ruoka-allergisille!

Saimme SOblogeina keskiviikkoiltana käydä iltakahvilla Seinäjoella Sisustuskahvila Ruufuksessa. Kiitos, oli mukava ilta! 


Ensimmäisenä hihkun, että tämä kahvila on gluteeniton. Kaikki on gluteenitonta, suurimmaksi osaksi luontaisesti. Kerrankin on valinnanvaraa! Ja moniallergisten lasten äitinä arvostan sitä, että tässä paikassa ei nikotella yhtään jos kyselee, mitä joku tuote sisältää. Tarvittaessa onnistuu esimerkiksi gluteeniton-maidoton-munaton, mikä on jo haasteellinen. Aivan ihanaa. Tästä paikasta löytyy aina raakakakkua ja siemennäkkäriäkin! 


Maija (toinen yrittäjistä) korosti heidän haluaan olla palveleva kahvila. Se tarkoittaa käytännössä yksinkertaisimmillaan mm. sitä, että jos kädet eivät toimi tai ovat varatut, kahvit ja lounas tuodaan pöytään. Astiat saa jättää pöytään lähtiessä. 


Minä söin vadelmajuustokakkua. Hyvää! Raikasta ja makeaa, mutta ei yhtään ällömakea. Teelaatuja on monta, minä valitsin haudutettua vihreän ja valkoisen teen sekoitusta (Metkatuotteelta). Sain mukaani muutaman näytteen Just T -merkin pussiteestä - niitä myydään myös ulos paketeissa. 


Ruufus tarjoaa myös lounasta. Salaatti- ja keittolounasta ja valinnanvaraakin löytyy. Lounas kahveineen maksaa 6,50€ ja sillä saa syödä mahansa täyteen (ja vaikka valitsee keiton A, voi haluteessan käydä hakemassa lisää keittoa B jos vielä nälkä vaivaa). Yksi keitoista sopii yleensä myös vegaanille.

Ja kuten varsinkin ylemmästä kuvasta näkyy, kahvilassa mahtuu hyvin pyörimään lastenvaunujen, rollaattorien sun muiden välineiden kanssa. 


Yrittäjät Maikki ja Maija pitivät ensin Kurikassa sisustusliikettä, mutta mutkien kautta päätyivät pari vuotta sitten Seinäjoelle. Tekevät käytännössä lähes kaiken itse - Maikki oli mm. tehnyt ison pöydän, jonka ympärillä istuimme. Yrityksellä ja esineillä on tarinansa ja erityisesti vanhojen huonekalujen rakastajalle ja maalaisromantikolle tämä paikka on varmasti mieleinen.


Ruufus on myös koiraystävällinen kahvila. Sinne saa mennä koiransa kanssa kahville! Me saimme tavata Maikin ja Maijan koiran, mutta en saanut hänestä kivaa kuvaa. Käykää siis itse tervehtimässä, ihana rauhallinen ja kiltti tapaus! (Ja se on päivisin kuulemma kiinni. Tänne uskaltaa tulla koirapelkoinenkin.) 


Ruufus myy lounas- ja kahvilapalvelujen lisäksi erilaista tavaraa. Täällä löytyy sisustustavaraaa, marseilletuotteet, Metkatuotteet ja myös vähän koiran herkkuja ja leluja. Koirien tuotteet ovat vaihtuvien yritysten tuotteita; hyllykön sisältö vaihtelee. 

Seinillä on harrastelijataiteilijoiden tauluja. Tämä tuolin ja taulun yhdistelmä oli niin herkullisen näköinen, että oli pakko ottaa siitä kuva. Taulunäyttely vaihtuu kuukausittain. 


Paikassa tehdään tällä hetkellä remonttia ja tulossa on kivalta kuulostava muutos! Sisustuspuoli laajenee ja kellariin tulee lisää tekstiilejä ja mattoja ainakin. 


Ja täältä löytyy Kulkurin Kartanon tuotteita! Jos ette ole kokeilleet sokerikuorintaa ja pyykkietikkaa, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.  Minun oma suosikkituoksuni pyykkietikasta on verigreippi. 


Päällimmäiseksi tästä reissusta jäi lämmin ja mukava olo. Mennään varmasti tänne uudelleen, vien perheeni ja sukuni sinne. Meillä on suvussa gluteeniongelmaisia enemmänkin ja on aivan mah-ta-vaa, että on tunnelmallinen ja kaunis kahvila, jossa ei tarvitse jännittää, onko jossakin vehnäjäämiä vai ei. Ja että kaikki tehdään itse, tuotteet ovat oikeasti kahvilatuotteita eikä mitään äkkiä mikrossa lämmitettyjä kaupan pakastemuffinsseja.  

Sisustuskahvila Ruufus myy myös tilaustöinä leivonnaisia. Muistakaa tämä paikka, kun järjestätte juhlia ja raavitte päätänne ruoka-allergisten vuoksi! Ruufus tekee elämän helpoksi siinä kohtaa!