Talvilomalle lakeudelle lasten kanssa!Talviloma tulee, onko teidän perhe valmis?

SOblogina pääsin mukaan hauskaan yhteistyöhön ja
meidän perhe pääsi Seinäjoen Duudson Activity Parkkiin hakemaan hien pintaan. Olipa kiva päivä!

Yhteistyössä Lakeudelle.
Ehdottomasti kannattaa käydä kurkkaamassa nuo sivut!


Duudson Activity Park - DAP - on paikka, jossa ideana on liikunta, liikkuminen ja liikkumisen riemu. Mahdollisuuksia on kaikenlaiseen tekemiseen ja temppuiluun iästä riippumatta. Lapset jaksoivat touhuta monta tuntia hiki hatussa. Polkuautot olivat vanhemman pojan mielestä yksi parhaimmista puiston jutuista. 
Autoja on monen kokoisia. Aikuisen, pitkänkin miehen tarpeeseen - ja vastaavasti meidän Rusina pystyi erinomaisesti polkemaan pienemmällä autolla.


Kivaa oli!

Ja yksi asia pisti silmään joka paikassa. Tämä.


Vaikka tässä autoradan mutkassa jokaikinen kierros joku ajaja tukki autollaan liikenteen, muut odottivat kärsivällisesti ja antoivat tilaa. Vaikka trampoliineille piti vähän jonottaa, jono kulki sujuvasti. Minä en nähnyt missään yhdenkään lapsen käyttäytyvän huonosti muita lapsia kohtaan. 


Sinne hyppäsi! Vaahtomuovikuutiomeri on perinteisesti se paikka, josta aikuisen on vaikea päästä ylös. Yleensä hervottoman naurun vuoksi. 

Tämä kiipeilytelinekokonaisuus imaisee sisäänsä valtavan määrän pikkulapsia! Täällä näkyi myös 10-13 -vuotiaita koko ajan. Meidän viisivuotiaskin meni tuolla kuin kala vedessä. Ikäerosta ja lapsimäärästä huolimatta en huomannut useamman tunnin aikana ainuttakaan vahinkoa. Lapset osaavat tosi kauniisti ottaa muut huomioon ja puiston turvallisuus on kohdillaan.


Kuvassa oikeassa kulmassa näkyy raidallisella aidalla rajattu alue, jonka sisäpuolella on perheen pienimmille oma juttunsa. Erikokoisia ja -mallisia pehmeitä paloja, joista voi itse tehdä oman temppuratansa. (Isosta kuvasta vasemmalle jää pieni pallomeri ja liukumäki, jotka ovat pienimmille myös kivoja.)Oli mahtava seurata lapsia. Ensin arastelivat ja olivat oman uskaltamisensa rajamailla, mutta pikkuhiljaa uskalsivat kokeilla. Tämä kiipeämiskuva on yksi hyvä esimerkki; Rusina uskalsi kiivetä korkealle! Uskalsi myös kiipeillä tuolla sisäpuolella täysin itsenäisesti. 

Hiki tulee! Suosittelemme lyhythihaista paitaa.


Ja ruoka
Haluaisin tähän jonkun ääniefektin hurraamaan, sen verran hyvää ruokaa Pirttihirmussa on. 


Meidän perhe söi hampurilaisateriat, mutta esim. paikan kananuggetit ovat oikeaa, hyvälaatuista broilerinlihaa paneroituna. Ei mitään einesmössöä. Kokeiltu on joskus nekin. 


Pirttihirmussa kannattaa ehdottomasti käydä syömässä vaikkei puiston puolelle menisikään! Minä annan tälle firmalle isot pisteet siitä, että panostavat ruuan laatuun. (Enkä muuten ole ainoa, joka tykkää Pirttihirmun ruuasta. Sillä on ainakin omassa tuttavapiirissäni hyvän ruokapaikan maine.) 

Lapset söivät nopeasti ruokansa ja painuivat takaisin hyppimään ja tekemään kuka mitäkin. 


Minun kamerani ja kuvaajantaitoni olivat koetuksella tällä reissulla :D Minulla on varmaan 280 tärähtänyttä kuvaa liikkuvista lapsista. Mutta ehkä näistä välittyy liikkumisen ja onnistumisen riemu näin. 


Välipalaksi syötiin hilejuomat. 


Koneiden äärellä oli koko ajan trafiikkia ja lapset tekivät omia annoksiaan. 

Puistossa on iso pöytä täynnä leegoja. Niitä voi myös ostaa itselle. 


 Jätän paljon (!) asioita kuvien ulkopuolelle. Haluan, että menette itse paikan päälle kokeilemaan, kestääkö trampoliini painonne tai että pääsettekö vaahtomuovikuutioiden seasta pois. Puistossa on skuuttirataa, pesäpallohäkkejä ja kaikenlaista muuta, jotka kannattaa kokeilla. 


Meidän lapset ovat pieniä, mutta Duudson Activity Parkissa viihtyy perhe, jossa on isompiakin lapsia. Myös aikuiset pääsevät tekemään ihan kaikkea, mikäli oma kantti vain kestää. Tämä on sellainen ihan oikeasti koko perheen hauskanpitopaikka.

Hyvää ruokaa, hauskaa tekemistä ja pieni hiki. Niistä on tehty hyvä lomapäivä!


Talvilomalla kannattaa suunnata auton nokka Seinäjoelle!

Täältä löytyy muutakin kivaa, kuten tästä Lakeudelle-sivuston kartasta näkyy. Kaikkea hauskaa koko perheelle pienillä välimatkoilla!

kuva: Lakeudelle.fi


Lakeudelle-perhekohteissa riittää villejä elämyksiä, shoppailua ja tapahtumia koettavaksi - kaikenikäisille! Paikalliset SObloggaajat perheineen tarttuivat lähimatkailuhaasteeseen ja lupaavat jakaa kaudella 2017 mielenkiintoisia kokemuksiaan lakeuden perhekohteista ja tapahtumista.
Millainen hulabaloo on suurperheen päivä sisäaktiviteettipuistossa? Onnistuuko reissuilu lakeudella, kun lapsilla on erityisruokavalioita? Entä saako bloggaajaäiti lähilomalla teinin irti älypuhelimesta? Tempaudu mukaan matkatarinoihin osoitteessa www.lakeudelle.fi 


PS. DAPissa on disco 18.2.17! Linkki sivuilleen löytyy tämän postauksen alusta.