Hyvänmielen hommaa

Poikanen sai äidiltä tänäaamuna viestin.


Opettelin menneellä viikolla tulostamaan post it -lapuille.

:D Oikeasti ihan turhaa touhua (kuka ääliö tulostaa valmiita tekstejä tarralapuille), mutta toisaalta hauskaa - joten siksi suosittelen sitä muillekin!

Mutta netti on täynnä englanninkielisiä pohjia enkä minä tee niillä mitään, koska itse ajattelin ottaa nämä käyttöön lasten kanssa. Meidän pienet koululaiset eivät konahda mitään englanniksi. Siispä tein OMAT.


Minä käytin näitä jo töissäkin kun lapsi onnistui jossakin oikein hyvin. Lätkäisin työn päälle tuollaisen "Ihan paras!" -lapun. 

Ja vähän kieli keskellä suuta ja jännittäen kerron, että päätin julkistaa nuo minun tekemäni laput teille. 
TÄÄLTÄ löytyy ja pitäisi pystyä tallentamaan ja tulostamaan. PDF-tiedostona, joten kokokin pitäisi pysyä vakiona. (Alempaa löytyy ohje.) 


Aito muistilappu meiltä. 


Eli miten.

1. Ensin selvität, miten päin tulostimesi tulostaa. Se selviää kun otat paperin, piirrät siihen jotain, laitat sen tulostimen paperilaatikkoon niin, että kuvio on näkyvissä.

2. Tulosta minun lapputiedostoni sellaisenaan.

3. Missä piirtämäsi kuvio on em. paperissa? Onko samalla puolella kuin tulostettu kuva vai toisella puolella? Muista tämä. Tämä kertoo, kummalleko puolelle paperia tulostimesi tulostaa.

4. Laita tarralappuja jokaiseen ruutuun minun kuviossani. Kts. keskimmäinen kuva tässä postauksessa. Vedä laput pinkasta irti suoraan vetämällä - siten ne eivät käpristy vaan ovat sileästi paperia pitkin. (Pääasia kuitenkin on, että liima pysyy paikoillaan.)

5. Laita tarralapullinen paperi tulostimeen - muista ja mieti tässä kohtaa miten päin se pitää laittaa sinne. Laput näkyviin vai piiloon? Tarrakohta edellä menemään, koska paperia kuljettavat telat tulostimen sisällä oikaisevat vähän käpristyvätkin laput hyvin jos ensin menee paperissa hyvin kiinni oleva tarraosa!

6. Tulosta.

Siinä se!
Minulla tarralaput pysyivät hyvin, menevät siis tarraosa edellä tulostimessa eteenpäin. Meillä on lasertulostin, eikä tullut mitään ongelmia.


Laput voi ladata tästä, olkaapa hyvät! :)