Tee Itse automatto

Liityin Kotopirkkoihin! 
Tämä vaikuttaa minun blogiini siten, että alan tehdä teidän iloksi IT-projektien kylkeen (IT = Itse Tehty, Ite Tein) myös teko-ohjeet. Ei hullumpi muutos - ja palaan tässä asiassa nyt juurilleni. Ne, jotka ovat seuranneet edellistä blogianikin, muistanevat että aikoinaan tein paljonkin ohjeellisia postauksia. 

Asiaan. Tänään tehtiin meille AUTOMATTO. Sellainen, joka ei kerää pölyä, jonka kumimainen alapuoli ei haise mattokaupalle, joka ei retaja tiellä kun siivotaan - ja joka on yksinkertaisuudessaan kaunis. Meillä on ollut vuosien varrella mattomaisia automattoja varmaan kolme tai neljä erilaista ja jokaiseen olen em. syistä hermostunut ja pannut kiertoon. 

Tarvitaan dc-fixiä, sakset, joku kynä ja valkoinen maali-/merkkaustussi. 
Minulla oli 90-senttistä dc-fixiä. Värin nimenä rullassa lukee Avellino Beton. Kannattaa käyttää tähän tätä aitoa. Pysyy paikoillaan ja asettuu nätisti.
Nurjalle puolelle voi hahmotella teiden muotoa ja pituutta. Ruudukosta on iso apu!
Sitten vähän mallataan ja koeajellaan. 
Tässä kohtaa viimeistään kannattaa pyyhkäistä lattia puhtaaksi. Kaikki pölyhiukkaset näyttävät isoilta fixin alla, vaikka tämä kuviollinen antaakin jonkin verran anteeksi. Aloita liimaaminen nurkasta. Katso, että pala menee oikeaan paikkaan ja vedä suojapaperia pois tieltä samalla kun toisella kädellä silottelet tietä paikalleen. 
Minä liimasin ensin ympäryksen ja sitten suunniteltiin tiehallinnon johtokunnan kanssa alueen pikkutiet. Kuvasta on rajattu pois suuttunut Rusina (kiellettiin leikkimästä tässä vaiheessa).  
Ja sitten liimattiin loput palat paikoilleen. 
Seuraavaksi piirsin merkkaustussilla viivat paikoilleen. 
Näin. 
Puutarhaosasto istutti ensimmäisen puun. 
Sitten leikki alkoi.  

Kannattaa pyöristää uloimmat nurkat. Terävät nurkat alkavat käytön myötä ensimmäisinä repsottaa - pyöreät kestävät huomattavasti paremmin.