Helppo Spinneri DIY

En tiedä muusta Suomesta, mutta Etelä-Pohjanmaalla spinnerit ovat tällä hetkellä koululaisten keskuudessa kuumaa kamaa. 


Aika hauska vekotin se onkin, itsekin huomasin pyöritteleväni sitä kädessäni samalla kun pohdin työasiaa tietokoneen ääressä. Alunperinhän kyse on keskittymisen apuvälineestä, joka Youtuben kautta on noussut muoti-ilmiöksi. 

Minä hermostuin, koska spinnerit myydään kaupoissa loppuun samantien kun erä saapuu - ja päätin tehdä itse. Sukulaistyttö (kiitos S!) neuvoi, miten tämmöinen tehdään ja te saatte tämän nyt tässä. 

Tarvitaan kolme mutteria ja yksi laakeri. Ja kuumaliimaa. Järjestä osat näin. 


Alle kannattaa laittaa kontaktimuovin palanen tai muovitasku - joku muovinen, josta kuumaliiman saa irroitettua tai leikattua nätisti irti. Minun kuvassani on musta kartonki ihan kuvausteknisistä syistä. 

Liimaa mutterit kuumaliimalla laakeriin. (Varo, ettei liimaa mene laakerin sisälle.)


Vahvista saumakohdat, kuumaliimaa kannattaa laittaa muttereiden päällekin vähän. 

Irroita spinneri muovialustasta ja vahvista toiseltakin puolelta. 


Valmis! Ruma, mutta toimiva. 

Pohdin, tekisinkö oikein nätin ja sievän blogia varten, mutta tämän teko on hauskaa - ja päätin, että nyt mennään hauskuus edellä. Tehkää te nätimpiä :D

Kommentit

 1. Tää on kyl nyt niin pop. Meillä poika teki kans itse tuommosen eka. Hyödynsi skeittilaudan pyörien laakereita. Olin kyl huiman ylpeä hänestä! 🙂 Harmillisesti nää ei kyl vaan käytössä kestä kovinkaan kauaa. Kuumaliima ei vaan pidä niin hyvin. Muutaman kerran jaksoi kasata uusiks, sit tilattiin netistä valmis versio. Oli silti hirmu kiva, et viitsi yrittää ja teki ensin itse. 🙂 En tiedä, kestäiskö jollain muulla liimalla paremmin, mut kuumaliimalla ei kyl ollut kovin pitkä ilo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, mun oma on ihan hyvin kestänyt. Pointti on laittaa sitä kuumaliimaa mutterin päällekin. Jos vaan laittaa saumakohtaan, mutteri taittuu irti. Ja jos viitsisi laittaa kuumaliimaa tuonne mutterin yli ulkoreunaa pitkin, olisi vielä tukevampi.

   Mutta ei tämä ihan ikuinen vehje ole, siinä olet oikeassa.

   Poista

Lähetä kommentti