Lähiruokaa

Tämä on jälleen yksi syy, miksi pidän Etelä-Pohjanmaalla asumisesta. 
Lähiruoka. Tällä alueella on hurja määrä ruuan alkutuottajia erittäin monipuolisella valikoimalla! Näytän tässä nyt pari meidän perheen suosikkia, vaikka aihe poikkeaa blogin yleisestä sisällöstä. :) 


Pirjon Pakarin gluteeniton jälkiuunipala on meidän perheen ykkössuosikki. Kuin söisi ihan oikeaa, kunnon jälkiuuniruisleipää. 


Suomalainen ruoka on puhdasta ja hyvin tuotettua. Minä lopetin luomu-merkintöjen seuraamisen - sen sijaan meille ostetaan kotimaista ruokaa. Pessimistinä kysyn, onko esim. saksalainen luomu samaa kuin suomalainen luomu? Vai täyttääkö kenties suomalainen "tavis-ruoka" saksalaisen luomun kriteerit? Puolen tai varttimaapallon päästä kuljetettu luomutuote on ehkä luomua, mutta kovin ekologista se ei ole kuljetuksen vuoksi. Näiden pohdintojen jäljiltä päädyin suosimaan ensisijaisesti kotimaista ja sitten mahdollisuuksien mukaan kotimaista lähiruokaa. Ja jos on tarjolla sopiva kotimainen luomutuote, se toki löytää tiensä ostoskoriin. 


Minä koen olevani toki aika etuoikeutetussa asemassa, koska esim. Juustoportti on monipuolisen valikoimansa kera minulle lähiruokaa. Meidän perheessä käytetään normaalissa arjessakin heidän tuotteitaan, jogurtti etunenässä. 


Jogurtit ovat paksuja ja pehmeitä. Minun suosikkini on musta kirsikka, miehen vanilja, kaura ja mustikka. Maustamaton täysjogurtti on minun suosikkini. Syön sitä sellaisenaan, marjat sun muut pilaavat raikkauden :D Pieni happamuus parantaa päivää. 


Tässä vielä pakkauksia. Noista leivistä kaikkein paras meidän mielestä oli tuo paperipussissa oleva jälkiuunipalat. Ylävasemmalla on hapannappeja, jotka pelastavat todennäköisesti monet juhlat ja pienet suolapalat, jotka normaalisti tehdään ruisnappeihin. Gluteenittomille ja maidottomille oma täysin vastaava tuote!  


 Seinäjoella järjestetään Farmari 14.-17.6.17 Seinäjoki Areenassa (ja sen ympäristössä). Siellä on Maku-alue, joka keskittyy ruokaan - ja siellä on erikseen lähiruoka-alue. Suosittelen käymään siellä, saatatte yllättyä siitä, miten monipuolinen, mielenkiintoinen ja laadukas valikoima tällä alueella on! 


Kuvassa on pieni vilaus muistakin jutuista. Kun ottaa lukuun vielä ne tuotteet, jotka eivät kassista löytyneet (mutta joita täällä tuotetaan), tämän alueen ruuan tuotanto on sitä luokkaa, että mikäli laitettaisiin aidat ympärille, olisimme pitkälle omavaraisia :D Minulla on vahva epäilys, että tästä johtuu eteläpohjalainen luonnekin ainakin osaksi. Ollaan vähän ylpeitä. :) Saadaan ollakin. Minä ainakin olen, vaikka olenkin lehmää pelkäävä kaupunkilaislapsi, joka muutti maalle aikuisena. 


Hyvää. "Ruis"leipää paahtimen kautta.