Pala taivasta

Mahtipontinen otsikko, myönnän. Parempaa tai kuvaavampaa en kuitenkaan keksinyt, vaikka tuumasin asiaa jonkin aikaa. Mutta kaunis ympäristö tekee hyvää mielelle ja sielulle - ja sitä tämä paikka tarjoaa. Ja sitä voi saada palan kotiinkin tai viedä lahjaksi. (Äitienpäiväkin lähestyy.) 
Lapualainen Latva-Rasulan kukkakauppa (ja hautauspalvelu) ovat avanneet toisen toimipisteen Kauhavalle! Vallesmannin tiloissa keskellä kylää on ihana, avara, raikas ja valoisa myymälä. Tässä on heidän omat sivunsa. Virallinen nimi on Kauhavan kukka- ja hautauspalvelu Latva-Rasula
Heiltä löytyy ruukkukasveja ja -kukkia moneen eri makuun, valmiita asetelmia - sekä multaan istutettuja että leikkokukista. Ja jos ei valmiina löydy oman mielen mukaista, ammattilainen sitoo sinulle ihan oman.  
Löytyy myös perusruusujen lisäksi vähän erikoisempiakin lajikkeita, kuten tämä:
Kukan kaveriksi voi napata myös muuta. 
Monipuolisesta ja ajantasalla olevasta pitkästä hyllyköstä löytyy joka makuun jotain. 
Täältä löytyy Metka-tuote, Kulkurin Kartano, Luonteva ja Puttipaja. Muutaman mainitakseni.  
Latva-Rasulasta löytyy myös Le Pére Pelletierin ihanuudet. Minulla itselläni on nyt imuripuuteri ja pyykkietikka. Taivaallisen ihana sarja (eikä muuten ihan pahan hintainen). Pyykkietikkaa kannattaa googlettaa, sillä on muitakin käyttötapoja kuin huuhteluaineen sijalla käyttö.
Sain testiin myös Luontevan vadelmasaippuan. Nämä ovat kuulemma sellaisia, ettei reissuun tai mökille tarvitse ottaa kuin yksi saippua ja sillä voi pestä hiuksetkin. Kuulostaa hyvältä!
Metka-tuotteelta on tullut oma Suomi100-tuotesetti.
 Äidille, jolle ei voi viedä kukkia, voi viedä kauniin huurretun pastellisen värisen kynttilän ja lasikuppeihin täsmälleen väreiltään sopivia servettejä.  

Kauniita värejä!
 Proosallisempaan makuun voi viedä käytännöllistä, mutta vähän ylellistä lahjomusta. Kulkurin Kartanon Keittiösaippua ja Lapuan Kankureiden kestorätti on ainakin meille aina tervetullut tuliainen! Tuo saippua on muuten superhyvä tahranpoistaja. Pesin sillä juuri Tyttösen tahriintuneet valkoiset tennarit ihan puhtaiksi. Hakkasi valkaisuaineen ja suoran kloriitinkin. 
 Latva-Rasulassa asetelmat ovat erittäin kauniita.  

Ja tututkin kukat voivat olla uudella jujulla. 
Bonsai-puu olisi ihana. Saisikohan sellaisen pidettyä hengissä?
Valikoima on iso.  
Ja värit keveitä ja raikkaita. 

Voi kun olisi vauva, jolle voisi ostaa lahjaksi tällaisen rannekorun! Ihana nimiäis- tai kastelahja. Tai vaikka yksivuotiaalle. Tai tuoreelle äidille vauvan tervehdyslahjana. 
Jätän pois kuvista jälleen paljon asioita. Käykää ihmeessä itse. Vallesmanni on muutenkin paikka, jossa kannattaa pyörähtää. Varsinainen kahvila siitä puuttuu, mutta muuten. Tien toisella puolella viistosti on Lankava, joten kun pyörähdät siellä hakemassa seuraavan maton kuteet, käy nappaamassa täältä toiseen kainaloon kukka pöydällesi ilahduttamaan :) 
Minun kimppuni on oikeastaan ihan täydellinen. Tämä on siis Latva-Rasulan vitriinistä valitsemani, ei minulle tai tätä blogijuttua varten tehty. Näin ihania siellä on valmiina! 
Kuvasin kukkakimppua edestä ja takaa, yritän vähän hillitä omaa hehkutustani nyt tänne teille. :D  
Äidille tai itselle! 
Juhlaan, suruun tai ihan muuten vain.  

Kaikki tietävät, että marketin ämpäristä napattu kimppu näyttää kotona maljakossa lähinnä avuttomalta. Niitä pitää ostaa aina 2-3 nippua että ovat edes jonkin näköisiä. Haluan kertoa teille, että oikea sidottu kimppu kukkakauppiaalta tulee halvemmaksi. Ja ainakin meillä nämä kukkakaupasta kotiin kannetut kukat ovat kestäneet aina kauan kauniina.