Ihana farkku. Siitä saa vaikka mitä!

Farkku on yksi minun ehdottomista suosikkimateriaaleista kierrätyspuolelta. 
Farkuista saa vaikka mitä! 

Tämä on yksi omista suosikeistani tällä hetkellä:


Työessu, jonka taskuihin saa helposti tungettua milloin mitäkin pois käsistään. 

Jos nyt hypätään patalappujen, takataskukassien, neuvolakorttikansien ja lasten työkaluvöiden (takataskut naulataskuina, tiedättehän) yli, seuraavana minulle tulee mieleen:


Perus-pussukka. Meikkipussikoko, lompakkokoko, penaalikoko. (Kuvan penaalissa vuori on lakanaa. Kierrätettyä sekin. Vetoketjukin on kierrätetty!) Lisää pussukoita. Tämän pussukan juttu on erikoinen vetoketju (kierrätetty) ja retro-tripp-mehun muoto.


Ja paras penaalimalli, mihin olen ikinä törmännyt. Aukeaa hyvin, ei tarvitse kaivella, kynät näkyvät heti. Tilaihme. 

Nuo ylläolevat pussukat saa yhdestä miesten farkkujen lahkeesta. 

Meillä kotona käytössä on myös:


Farkkusuikaleista ommeltu säkkituoli. Toisessa päässä on vetoketju ja sisällä on kaksi ylimääräistä täkkiä.


Farkkuessussa takataskut ovat edessä ja etutaskun sivulla/melkein takana. Tähän kannattaa valita aavistuksen liian pienet farkut. 

Minä tein kiinnityksen toisten farkkujen vyötärökaitaleesta. Nappi essukappaleen napinläpeen ja sitten ompelin irtokaitaleen toiseen päähän uuden napinläven, johon puolestaan essun nappi menee. Napinläpiä voi tehdä useamman, niin saa säädettävän. 


Huolittelin reunan vain pienellä siksakilla. Saisihan tästäkin tehtyä vaikka miten monimutkaisen (ja pro-projektin), mutta minä pidän enemmän tällaisista halki-poikki-ja-pinoon -jutuista. 

Farkuista kun meinaa tehdä, niitä pitää katsoa taas oikein. Tässä ovat essufarkkuni edestä. Eivät sellaiset, jotka ostaisin normaalikäyttöön (ja liian pienet). Mutta pidin näiden väristä ja...


... takataskuista.


Nämä ovat essussa kivat! 


Jos siis meinaat käyttää farkuista lahkeet, katso lahkeita. Väri, malli ja kunto. Jos aiot käyttää yläosan, katso sitä. Älä tuijota kokonaisuutta! Sitä katsotaan silloin, kun ostetaan ne farkut käyttöön. Se on ihan eri juttu. 

Ja viimeisenä työläin, mutta ehkä kaikkein paras. Matto. Farkuista tulee aivan superhyviä mattoja! 


Kauniita, kestäviä, helposti puhdistettavia ja kevyitä!


Tämän maton koko on nyt 72 X 200 ja se on pesty useamman kerran. Farkkuja meni muistaakseni seitsemät tai kahdeksat. Kuteen leikkasin pystysuuntaan 3 cm leveänä ja jätin paksut sivusaumat pois. Saumojen ylimenokohtia kavensin eivätkä ne tee klumppuja mattoon ja kude luisti hyvin kutoessa. 

Kansalaisopistoissa alkavat kohta kurssit. Mene ompelukurssille, jos olet epävarma ompelutaidoistasi (tai et omista ompelukonetta) tai kudontakurssille, jos et omista kangaspuita! Kierrätysmyymälästä  löytyy edullinen, ekologinen ja käytännössä ehtymätön materiaalivarasto.