Kierrätysmyymälän löytö

Mihin sinä suuntaat tarvitessasi inspiraatiota tai materiaalia sisustukseen tai käsitöihin? Minä suuntaan ensimmäisenä kirpputorille

Kävin Seinäjoen Kierrätyskeskuksen Kierrätysmyymälässä. On melkoinen aarreaitta!  Paikalliset puhuvat tästä paikasta yleensä Kaks'Kättä työpajana, mutta tämä myymälä on itseasiassa vain pieni osa Kaks'Kättä työpajan toimintaa. (Mm. kirjaston kehuttu kahvila on heidän toimintaansa.) 

Saatte yhteistyön tuloksena tämän syksyn aikana useamman tuunauspostauksen, jossa olen hakenut materiaalit heiltä. Tässä ensimmäinen, sieltä helpoimmasta päästä. 


Kierrätysmyymälässä hienoa on se, että he testaavat mm. sähkölaitteet. Kantaessani tämän lampun kotiin, tiesin, että se on kunnossa ja toimii. He myös jonkin verran korjaavat myyntiin meneviä tavaroita, esim. hyvälaatuiseen takkiin on saatettu vaihtaa ehjä vetoketju. Tässä paikassa on siis vähän eri juttu tehdä ostoksia kuin tavallisella kirppiksellä, jossa pitää joko ottaa riski tai sitten  muistaa huolella tutkia ja testata ennen maksamista. 


Metallinen retrolamppu sai pintaansa mattamustaa spraymaalia ja vihdoin sain sopivan lampun pimeään kohtaan meidän keittiössä! Meillä on kahvinkeittimen päällä toinen samanlainen. 


Kannattaa seurata heitä instagramissa

Kun hankkii materiaalia ja tuunattavaa kirppikseltä, pitää opetella näkemään olennainen. Jos etsit oikeanlaista kangasta penaalia varten, älä tuijota kankaan nykyistä olomuotoa. Se voi olla paita, tyynyliina, pöytäliina, nenäliina... Jos etsit vetoketjua, älä tuijota takkia. Jos etsit säärystinmateriaalia, älä tuijota paidan rintamuksen tahroja. Jos etsit valaisinta, katso runkoa, älä väriä tai varjostinta (koska ne voi muuttaa).