Vesivärit

Viikonloppu oli sateinen, tuulinen ja harmaa. Siispä meillä harrastettiin viikonlopun aikana askartelua, valokuvaamista, maalaamista ja lapset rakensivat pihaan risulinnan. Nyt meillä on jälleen flunssalapsia, hohhoijaa. Tämä alkusyksy on ollut yhtä sairastamista.

Mutta se siitä, ei flunssa marisemalla parane. 

Käytän vesivärejä paljon. En osaa maalata mitään oikeasti kaunista, mutta väreillä sotken mielelläni. 


Pitkään tein vasemmalla puolella näkyvilla Wennströmin vesiväreillä. Olen kuluttanut useamman kuuden napin paketin. (En pidä tämän setin valmiista vihreästä enkä ruskeasta.)

Sitten ostin LeFranc & Bourgeoisin setin. Todella kivat! Voimakas pigmentti ja todella kauniit sävyt.  Värilappu on kuvaan vahingossa jäänyt väärinpäin. 


Jatkoin kuitenkin haaveilua ja viimein ostin Winsor & Newtonin 24 värin setin. 


Nämä ovat vain ihanat. Ja yksi erittäin hyvä asia on se, että värinappeja saa ostaa erikseen. 


Jokaisessa boksissa on kyseisen värinapin nimi ja numero. 


Ei ole näitä voittanutta. 


Keskimmäinen lapseni on meidän lapsista se, joka eniten rakastaa maalaamista ja piirtämistä. Hän sai LeFrancit. Lapsi sosialisoi kesällä minun yhden nahkaisen TN:nikin, siellä on nyt vihko lapsen maalauksia varten. Aika liikuttavaa. 


Tyttönen halusi ja sai Wennströmit. Koulussa kuulemma on näitä ja tyttö tykkää niistä. 


Meillä oli pitkän aikaa hiljaista, kun ihmiset maalasivat omissa huoneissaan. (Loput perheenjäsenet olivat kauppareissulla.)

Vähän kuitenkin pitää harrastaa luksusta ja tilasinkin vielä Priman pastellisetin. Vaikka aina sekoitankin omat värisävyni, Priman pastellivärit houkuttelevat. Ne olisivat aika kivat kalenterijutuissa ja hiusterän kanssa. Priman setti on vielä tulossa, joten siitä ei ole kuvia.


Hyvin nämä Winsor & Newtonit taipuivat kuitenkin myös pastellisuuteen! 

Vesivärit on yksi niistä asioista, joissa kannattaa satsata laatuun. Jos haluat taitojen puuttuessakin kokea onnistumisen riemua, osta kunnolliset välineet. Minä itse koin tämän asian viimeksi syyskuussa kalligrafiakurssilla. Ei luonnistunut, sain aikaan suttua ja sekundaa. Jossain vaiheessa opettaja vaihtoi paperini toisenlaiseksi ja johan alkoi sujua! Joskus ihan oikeasti suksien pohjassa on väärät voiteet eikä vika olekaan hiihtäjässä vaan aidosti välineissä.  

Minulla on myös Finetecin metallihohtovesivärit, mutta niistä joskus erikseen.