Lapuan Kankurit valmistautuu jouluun

Kävimme Lapualla Lapuan Kankureiden vieraana SOblogeina muutama päivä sitten. 

Minua itseäni viehättää vuodesta toiseen Kankureiden luonnonläheinen tyyli. Myymälään on valittu muidenkin valmistajien tuotteita; kaikki ovat laadukkaita ja noudattavat samaa tyyliä. 


Lapuan Kankureiden myymälässä voi siis käytännössä parkkeerata itsensä jonkin pöydän ääreen ja koota nenän edessä olevasta valikoimasta täydelliset lahjat. Tai miksei itsellekin, mutta näin joulun alla ainakin itsellä pyörii mielessä jatkuvasti muiden lahjomiset. Tällainen laiskanpulskea täti-ihminen arvostaa tällaista helppoutta. Kauneus, laatu ja helppous yhdistelmänä on vallan mainio. 


Nyt yhtenä tämän joulun uutena asiana ovat nämä aitat. 


Tarina on kiva, käykäähän lukaisemassa täältä! Ovat siis muutakin kuin vain myymäläsomisteita.

Kankureiden myymälässä toinen aitta oli sisustettu samoin kuin Pariisissa. Valaisimet, peili ja kaikki yksityiskohdat on mietitty loppuun asti. 


Minulla on Kankureiden valkoinen hupullinen kylpytakki. Lyhensin sen tunika-mittaan ja käytän vilutakkina. Mukavan rento. 


Lapualla meitä ompeluhimoisia hemmotellaan pakkakankaillakin. Haaveilen näistä aina tunikoita, laatikkopaitoja, hameita ja liehuketakkeja. Puunapit ja vähän jotain nahkasomistetta. Toteutus enää puuttuu. Ja kankaat - nämä jäivät myymälään vielä tälläkin kertaa.


Pidän erilaisista pinnoista. Lapuan Kankureiden myymälässä näkee ihmisten kulkevan sormivetoisesti eli tuotetta lähestytään koskettamalla ja tuntoaistin kautta. Nämä tuotteet houkuttelevat koskemaan - pellavan erilaiset pinnat, villa, puu ja nahka. 


Ympäristötietoinen ihminen voi ostaa lahjansa tästä:  


Tämän sarjan tuotteista menee jokaisesta useampi euro Itämeren puhdistuksen ja suojelun hyväksi. 

Uutuusväreinä nyt ovat petrooli ja ruskea. Tässä uudessa kuosissa on jotain hyvin vanhaa ja tuttua - ja samalla jotain uutta. Kankureilta voi käydä ostamassa sävy-sävyyn vaikka tiskirätin ja villasukat tai suklaalevyn ja keittiöpyyhkeen. 


Ostin meille tällaisen turvepalasaippuan. Meidän kylppäri tuoksuu aivan ihanalle! 


Minä pidän tällä hetkellä tällaisesta pelkistetystä tummasta värimaailmasta. 


Mutta pitihän sitä ottaa tällainen hölmökin kuva. Kalenteri poseeraa söpöjen huulivoiteiden ja hempeiden pyyhkeiden kyljessä. 


Ensi viikon viikonloppuna Lapualla on joulumarkkinat Vanhan Paukun alueella! Tunnelmaa haetaan Eurooppalaisesta joulumarkkina-fiiliksestä ja aika hyvin sitä onkin saatu. Kannattaa siis lähteä ajelemaan! Ja heti kun aukeavat, moni haluttu tuote myydään loppuun. Tämä Lapuan Kankureiden myymälä on samassa pihapiirissä. 

Lapualle!