Valkoisen Puun Joulu 2017

Hyvää marraskuun ensimmäistä päivää! Oiskos tänään hyvä hetki jo pohtia joulua?

Netti ja ainakin minun facebook-seinäni ovat täynnä joulua. Joulukransseja, vihreitä kuulia, torttuja ja tämän joulun hittiä, tonttuovea. (Viimevuoden "sido nukkekotikuusi pikkuauton katolle" -koristeita sen sijaan ei ole näkynyt ainuttakaan.) Minä itse en vielä oikein ole päässyt huuman aaltoon mukaan, mutta voihan sitä jo vähän tuumia mukavia. Ja jouluherkut ovat mukava asia. Niitä voi miettiä aina.

Valkoinen Puu on Etelä-Pohjanmaalla asuville tuttu, Kauhajoelta Seinäjoelle laajentanut yritys, jonne kehtaa viedä nirsommankin turistin. Kauhajoella Valkoinen puu toimii vanhassa puutalossa sokkeloisine pohjaratkaisuineen (ja sieltä muuten löytyy kokoustilakin, muista TÄMÄ kun mietitte töissä seuraavan palaverin paikkaa). Seinäjoen Valkoinen puu on rustiikkinen, mutta moderni. En osaa sanoa, kumpiko on kivempi. Molempi parempi. 


Olin bloggaajien brunssilla, jossa tutustuimme Valkoisen Puun tulevan joulun uutuustuotteisiin. Marengit ovat yksi uutuus. Yllä on suklaamarengit ja alla piparminttumarengit. Kumpaakin saa sekä vitriinistä että pakkauksessa mukaan. 


Saimme rasiat käsintehtyä suklaata mukaan. Tämä oli meidän perheessä aikuisten hitti (lapsille ei näytettykään). Artesaanisuklaa ei ehkä ihan saanut arvoistaan hidasta nautiskelua kynttilänvalossa, mutta voi pojat miten oli hyvää!


Valkoisen Puun chai latte on hyvää. Niin hyvää, että kun on saanut sitä ja sen jälkeen maistaa jonkun toisen versiota, huomaa aina saaneensa parempaa. 


Kaikista tuotteista saa kauniita lahjapaketteja moneen makuun ja budjettiin. Minun pakettikuvistani tuli niin huonoja, etten laita niitä tänne; käykää katsomassa Outin kuvia Lumikalliossa!


Ja jos pähkinä ei ole ongelma, suosittelen kokeilemaan Hello Dollya! 


Red Velvet Valkoisen Puun tapaan oli ihanaa. Ehdoton suosikkini.


Ihan kaikkia kakkuja ei Valkoisessa Puussa myydä vitriinistä paloina, mutta tilaamalla vaikka omiin juhliin saa. Kannattaa kysyä. Alla oleva porkkanakakku on yksi tilauskakuista.


Valkoinen Puu taipuu myös gluteenittomaan, maidottomaan ja pähkinättömään. Ja vegaaniin. 


Brunssilla keskityimme lähinnä kukkurallisiin lautasiin, hyvään teehen ja herkulliseen mausteiseen amerikan glögiin. Minä haluan kuitenkin muistuttaa teitä Valkoisen Puun omasta keramiikasta. Itseäni viehättää näiden muoto, tuntu kädessä, värit ja koko. Tilavat mukit vetävät kerralla tarpeeksi hyvää teetä.  


Ruokakuvissa vilahtelevat astiat ovat kaikki Valkoisen Puun omaa tuotantoa. 

Jos tänävuonna lähtisikin vain kahville ja kotiutuisi koko suvun lahjojen kanssa - yhden täsmäiskun taktiikalla?