Nopeat joulujutut

Kierrätys, nopeus ja helppous - siinä kolme avainsanaa minun sisustuksessani. 


Vaihdoin viikonloppuna valkoiset päälliset jouluksi sohvaan ja tein pari uutta tyynynpäällistä koristetyynyille. 

Ensimmäinen on helppo. Keittiöpyyhe kaksinkerroin ja tyyny sisälle.


Pestään tyynyn kanssa jos ei jakseta ottaa tyynyä pois. Ompelin siis ympäri kiinni. (Kuivausrumpu on kaveri.)


Toisen päällisen materiaali on Seinäjoen Kierrätyskeskuksen Kierrätysmyymälästä. Lakanaa. (Kannattaa kiertää liinavaateosasto ja kauluspaidat.) 

Puuvillakankaan lisäksi tarvitaan akryylimaalia ja peruna. (Veitsi leimasimen kaivertamista ja sivellin maalin levitystä varten.)


Kun levittelin tarvikkeita keittiönpöydälle, Tyttönen tuli paikalle hihojaan käärien. Hänellä tuntuu olevan kuudes aisti askartelun suhteen :D Tämä on siis helppoa ja kivaa puuhaa.Ja miksi käytän näissä akryylimaaleja? Siksi, koska se pysyy paremmin minun kokemukseni mukaan pesuissa kuin oikea kangasmaali. Akryylimaali on vesiliukoista eikä sitä tarvitse kiinnittää lämmöllä kankaaseen - ja kuivuttuaan se lähtee pois vain saksilla. Siksi. 


Olennaista on levittää väri niin, ettei leimapinnalle jää kökköjä. Ne leviävät ja suttaavat kuvion kankaalle painettaessa. 


Helpon ja nopean tyynynpäällisen ompelee myös kauluspaidasta (ja niitä kannattaa Kierrätysmyymälässä katsella). Napit antavat kivan lisän eikä tarvitse ommella mitään vetoketjujakaan, koska tyynyn saa sisälle ja pois nappilistan kautta. 

Vielä helpomman ja nopeamman tyynyliinan saa vanhasta verhosta tai pöytäliinasta. Sen voi ommella minun keittiöpyyhetyyny-tyyliin tai sitten askarrella sinne oikein vetoketjun (niitäkin muuten löytyy Kierrätysmyymälästä erikseen myynnissä). Joku vanha retroliina voisi olla kiva joulutyynyn päällisenä! 


Nurkassa seisova puinen kukkateline on myös kierrätyslöytö, tosin facebookin roskalavalta. Mies maalasi sen minun toiveestani mustalla mattamaalilla. 

Vaihdoin lapsille joululakanat. Pienet ilot. Nappasin kuvan TV:tä katsovasta lapsesta. Pienet asiat tekevät joulua. 

 

Ylläolevassa kuvassa oleva lapsi tuli istumaan sohvalle ja huokaisi ympärilleen katsellen "äiti, tää meidän olohuone on nyt tosi kiva". 


Rauhallista joulunalusviikkoa!