Ruokajuttu

Ensin en aikonut tehdä tästä ollenkaan blogijuttua, vaan vain muihin somekanaviin, mutta muutin mieleni. Hikoilin tätä tehdessä, olin epämukavuusalueellani, ruoka on yksi vaikeimmista kuvattavista mitä keksin - ja kuitenkin lopputuloksena oli hyvää ruokaa ja hyvä mieli. Siksi tämä juttu. 
 Meidän perhe juhli itsenäisyyspäivää eilen hyvän ruuan, seuran ja rauhan kera. Päätin jo aiemmin, että teen tästä ruokajutusta meille itsenäisyyspäivän juhlaruuan. 

Muutama SOblogi otti testiin Ruokaprovinssin Eteläpohjalaisen ruokaboksin. Minä myös, uteliaisuuttani ja halusin haastaa itseni.


Laatikossa on tuotteita paikallisilta yrityksiltä
Juustoportti
Alavuden Öljynpuristamo
Ilmanjoen Makkaramestarit
Taivalkosken Mylly
Pirjon Pakari
Leila's Hyvät Maut
Lilja Farms 

ja keittiömestari Jani Unkerin reseptit niille. 

Laatikon sisältö on suurimmaksi osaksi tutun kuuloista, mutta Ilmajoen Makkaramestarien osuus aiheutti nieleskelyä. Vorschmack-purkki on edelleen avaamaton. Aikomuksena on kyllä tehdä siitä ruoka ihan seikkailuasenteella, mutta tässä kohtaa valitsin resepteistä kalavaihtoehdon. Uskaltaisin kyllä maistaa Unkerin valmistamia vorschmack-kroketteja - luotan ammattilaisen taitoon - mutta itse tehden... Ei tässä kohtaa. Ja kala sopi paremmin tähän meidän itsenäisyysjuhlateemaan kuin vorschmack.


Koska meillä mies tekee yleensä ruuat, ihan ilman sähläystä ei selvitty. (Laatikossa mukana olleet leivät olikin syöty ja muistin majoneesin ainekset astiaan mitattuani käyttäneeni sauvasekotinta saippuan teossa eikä sitä voi lipeähommien jälkeen enää ruuanlaitossa käyttää.) Lisäksi minulla oli kaksi alle 10-vuotiasta yli-innokasta apulaista. Se selittää jotain.

Kaupasta ei löytynyt reseptiin tarvittavaa ahventa, joten hetken arvottuani tarjolla olevien lohen, kuhan ja siian välillä, päädyin siikaan. Ihan vain siksi, että pidän siitä.

Lopputulos oli kuitenkin hyvä ja meillä söi koko perhe tyytyväisenä. TALKmurojen kanssa paistettu siika oli hyvää ja tuoreella timjamilla maustetut perunat olivat mukavan makuisia. Kyllä, lasken tämän onnistuneeksi. 

Laatikon sisällön lisäksi minulta itseltäni piti löytyä kala ja voita. Majoneesia varten lisäksi valoviinietikkaa, suolaa ja sokeria + yksi kananmuna.  Ja salaatti, jos semmoista tahtoo lautaselleen. Varsin helppo kokonaisuus siis.