Valopöytä TSI

Tämä on jälleen niitä juttuja, joiden teko on niin helppoa, että mietin kehtaanko tänne tätä edes laittaa. Eli miten tehdään valopöytä itse. 


Tarvitaan sopiva tukeva jalusta. Tämähän voisi olla pelkkä lavankauluksen tapainen kehikkokin. Meillä kuitenkin oli tällainen näytönsuojakotelo tyhjänpanttina. 


Sitten tarvitaan se valo. Kokeilin ihan tavallista jouluvalosarjaa, mutta sen antama valo oli vähän liian pieni. Mies muisti irroittaneensa remontin yhteydessä tällaisen loisteputkivalaisimen.


Tuurilla valaisin sopi kotelon sisään oikein hienosti. Valaisin voi käytännössä olla mikä tahansa. Minun ensimmäinen visioni oli voimakkaat led-nauhat kotelon sisäreunoille, mutta tämä toimii näin oikein hyvin. Valo menee päälle ja pois roikan katkaisijasta. Valaisimen oma katkaisija on sen kyljessä kiinni ja näin pääsee helpommalla. 


Päälle tarvitaan pleksi. Onnistuisikohan tämä muuten vanhasta ikkunasta? Miksi ei. Sellaisesta voisi tulla todella kauniskin jos tekisi rungonkin laudasta. 

Maalasin (tai siis pyysin kauniisti ja mies maalasi) sisäpuolen valkoisella spraymaalilla. Ihan valon määrän vuoksi. Ei se tosin olennaisesti valoa lisää, mutta ehkä vähän. 


Ja sitten käyttövalmiina. 


Tämä on ollut meillä nyt jonkun viikon ja vasta nyt olen saanut itse käyttää. Ensimmäisen viikon lapset jonottivat tuohon piirtämään. Aku Ankka -lehtien kannet olivat kova juttu. Niistä tulikin aika hienoja, kun ne vielä väritettiin lopuksi. Minä olen käyttänyt tätä maalauksen pohjan tekemisessä. Piirrän läpi jotain (kuten ensimmäisessä kuvassa näkyvästä Jane Davenportin kasvopiirrustuksesta) ja teen itse sitten loput. 

Mukava laite. Vie tilaa, mutta minun työhuoneeseeni tuo mahtuu mukavasti. 

Rauhallista viikonloppua! Meillä on lahjat ostettu eikä tarvitse enää mennä ruuhkaan ihmettelemään.