Ei-esittävää taidetta

Sisältää kuvalliset ohjeet.
Tämä oli minulle sellainen kaksi kärpästä yhdellä iskulla -projekti. Tämä on ihan perustekniikka, sieltä helpoimmasta päästä, mutta minä en ollut koskaan tehnyt tätä aiemmin.

Tähän tarvitaan
  • hyvää paperia, jos haluat työsi seinälle. Jos vain kokeilet, on ihan sama millaisella paperilla teet. Hyvä se tarkoittaa tässä kohta jämäkkää/paksua (koska ohut paperi vetää maalin kanssa ruttuun). Se, käytätkö sileää vai pintastruktuurillista paperia, on sinun valittavanasi. Niistä tulee vähän erilaiset ja on makuasia, kumpiko miellyttää omaa silmää. 
  • lankaa tai ohutta narua
  • maalia, mustetta tms ja pieni kippo silleLeikkaa langasta pätkä. Hyvä mitta on se, että pidät langanpäätä pöydänreunaa vasten toisella kädellä ja vedät toisella kädellä niin pitkälle kuin saat  helposti vietyä kättäsi taaksepäin. Jos lanka on tätä pidempi, et saa sitä vedettyä yhdellä liikkeellä paperilta kokonaan pois ja se näkyy taideteoksessasi. 

Laita vähän maalia kippoon.


Suttaa lanka maaliin kipossa lähes kokonaan. Jätä toisesta päästä puhtaaksi sellainen pätkä, että sinun on helppo siitä pitää kiinni. Jos käytät tällaista paksua maalia kuin minä, vedä sormilla tai siveltimellä lankaa pitkin kun otat sen pois kiposta - kökkäreet jäävät sinne. Langassa ei tarvitse olla mitenkään erityisen paljon maalia.


Asettele lanka paperille jotenkin. Ota puhtaasta langanpäästä kiinni, laita toinen, puhdas, paperi päällimmäiseksi ja paina toisella kädelläsi päältä.Vedä naru rauhallisesti pois papereiden välistä. Toisella kädellä pidät papereita paikoillaan ja vähän painat. 

Ota päällimmäinen paperi pois. Nyt sinulla on kaksi lähes samanlaista kuvaa. Yleensä päällimmäisenä olevasta tulee ainakin minulla parempi. Valmis! 


Samaan työhön voi tehdä toisella värillä saman homman uudelleen tai maalata tai piirtää kuvaan lisää. Minä jätin nämä kuitenkin näin.