Pyykinpesua ja paketillinen kesää

Tänäaamu oli ensimmäinen, jolloin en tarvinnut pitkiä valoja töihin ajaessani. Ei ollut pimeää vaan sinistä. Ihanaa!

Sain blogiyhteistyön merkeissä paketin, joka sisälsi ihania marseilletuotteita. Kun avasin sen, sisältä tuli kesän tuoksu. Sopii hyvin tähän aurinkoiseen päivään. 


Marseillesaipppua tuoksuu kesälle. Proosallisempi otsikon osa - pyykinpesu - näkyy tuossa ylemmäss kuvassa. Siinä on minun värillisen ja tumman pyykin pesuaineet. Pesupähkinöitä, marseillea ja pyykkietikkaa. 

Meillä asuu kaksi erittäin herkkäihoista miesihmistä, joiden iho ei kestä mitään arieleja - edes niitä nk. sensitive-versioita. Alunperin aloin kokeilla marseillella pesemistä huvikseni ("toimiiko tämä muka"), mutta se jäi arkeen. Tämä toimii. 


Marseillen käyttö pyykinpesussa ei ole mielestäni yhtään sen hankalampaa kuin tavallisenkaan aineen.


Ihan ensiksi leikkaa saippuasta siivu ja vie se vessan lavuaarin viereen saippua-alustalle. Ota rutiiniksi pestä meikkisiveltimesi sillä. Vähän vettä siveltimeen ja sitten pyörittelet sivellintä saippualla ja kämmenenpohjassa. Siveltimet pysyvät hyvänä. Minä teen tämän nykyään kerran viikossa. Toimii.

Loput marseillesaippuasta raastetaan silpuksi ja pannaan kauniiseen purkkiin. 


Tuore, juuri muoveista otettu marseillesaippua on pehmeää. Minä säilytän sitä ensimmäiset viikot ilman kantta niin, että raaste kuivahtaa. 

Raastetta otetaan pesupalloon 2-3 rkl, päälle lasketaan kuumaa vettä ja vähän sekoitetaan (niin että saippua vähän liukenee). Ei vaadi paljoa, on nopea homma. Sitten pesupallo laitetaan pyykin sekaan tavalliseen tyyliin ja pesuohjelma päälle.


Pahoihin tahroihin kannattaa käyttää tahra-ainetta, esim. sappisaippuaa. Sekään ei erota marseillea tavallisesta pesuaineesta, koska tahroihin ainakin meillä on aina ollut pakko käyttää jotain jos ovat päässeet kuivumaan. 

Ihan kokonaan en ole kemikaaleista päässyt eroon. Tekniset ulkovaatteet pestään Serton urheiluaineella ja valkopyykki LV:n tuoksuttomalla valkopyykkipesuaineella. Marseille ei sisällä valkaisuainetta, joten valkopyykki harmaantuu pitkään käytettäessä. Kesällä, kun saan pyykin kuivumaan ulos aurinkoon, käytän marseillea valkoistenkin pesuun. Aurinko hoitaa valkoisuuden.

Olen pessyt marseillella (ja pyykkietikalla) nyt säännöllisesti ja paljon vuoden verran. Meidän pesukone ei haise, pyykki on puhdasta ja raikasta. Jätän luukun pesun jälkeen hetkeksi auki niin, että rumpu kuivahtaa ja sen jälkeen laitan kiinni. 

TERRA Compagnie de Provencen tuotteet ovat olleet minun suosikkejani parisen vuotta. Tuo iso pullo on nestemäistä marseillesaippuaa tuoksun kanssa. Pullot ovat kierrätysmuovia.


Voide on virallisesti käsivoidetta, mutta meillä käytetään sitä vartalovoiteena. Imeytyy nopeasti ja meidän perheen atoopikkojen ihot tykkäävät. Ei jää kutiavaa kalvoa ihon pinnalle ja iho oikeasti tuntuu kosteutetulta ja kimmoisalta. Atoopikko osaa arvostaa näitä juttuja. Tätä voidetta meillä on kulunut monta pulloa parin vuoden aikana, on meillä suosittua. Oliivi- ja tämä kuvassa näkyvä viikunatuoksu ovat pojallekin mieluisia. Ruusupuu on minun ykkössuosikkini, mutta se on selkeästi tyttöhaju


Silitysvettä voi käyttää silitysvetenä tai sitten vaikka huonetuoksuna. Pyykki tuoksuu ihanalle kun laittaa vähän tätä. Suihkuttelen myös työhuoneeni verhoihin ja mattoon. Tämä sitrustuoksu toimii koiraperheessä myös matonpelastajana - koira ei pissaa matolle kun laittaa tätä. Meillä ei ole koiraa, mutta muut ovat kertoneet minulle tämän. 


Valitsin teille tuotepaketin, jonka arvonta on blogin sivuilla Facebookissa! 

Postaus toteutettu yhteistyössä maahantuojan kanssa. 

Lapualla ja Kauhavalla näitä myy Latva-Rasulan kukka- ja hautauspalvelu. Tuossa maahantuojan sivuilla on myös muut jälleenmyyjät, nettikauppojakin (esim. Zico's).