Valaisinlöytö


Sain testiin tämän valaisimen.

Sonnenglas-valaisimessa on oikeastaan kaikki kohdallaan. Ekologisuus, Fairtrade, käsityö - ja toimivuus. Lisäksi minä pidän siitä, että saan tunkea sen sisään mitä haluan ja että se on johdoton valaisin (ilman pattereita...). 


Tämä on aurinkokennolla toimiva, Etelä-Afrikassa käsintehty ja moneen kertaan palkittu Fairtrade-tuote. Kun akku on täynnä, valo kestää 9 tuntia. 


Eikö olekin kaunis! 

Purkki on tarpeeksi iso, että sinne voi tehdä vaikka minkälaisia asetelmia - ja tarpeeksi pieni ollakseen toimiva ja kätevä.

Suomen maahantuoja on Solar Ideas ja heidän verkkokauppansa on ainoa paikka, mistä näitä ainakin tällä hetkellä saa. Sain heiltä teille alekoodin; kun laitat koodin W7PX89 ostoskorissa ennen maksamista, saat -10% alen. Tässä on suora linkki verkkokaupan aurinkokennovalaisimiin. Muista kirjoittaa koodi täsmälleen näin kuin se on tässä. 


Valon saa päälle näin:

Ja pois näin: 

Meillä kesti monta päivää valo, kun otin aina välillä valon pois päältä. 

Aurinkokennolla olevia valaisimia on markkinoilla paljonkin, mutta ennen tätä Sonnenglasia en ole löytänyt ainuttakaan,, jossa akku kestäisi ja valoteho oikeasti riittäisi. Sanoisin, että tämä on kyllä hintansa arvoinen. Laadun lisäksi valaisimen taustatarina on kohdillaan. 

Yksi juttu, minkä haluan näyttää on tämä:


Ensinnäkin olin itse vähän skeptinen (huonojen kokemusten vuoksi) valaisimen akun latautumisesta Suomen ei-niin-aurinkoisessa kelissä. Olin väärässä - meidän valaisin on hoitanut itse itsensä. Mutta jos auringonvaloa ei olisi, tämän voi ladata kännykänlaturilla

Valotehosta oli vähän hankala saada kuvaa, mutta tässä aamukahvilta klo 6.15. 


Yksi kuva, kun kokeilin mitä kaikkea purkkiin voisi laittaa. Lapset laittoivat purkkiin pikkuautoja (oli oikeasti tosi kiva yövalo!) ja petshoppeja. 


Jos minulla olisi mökki ja rantasauna, tämä olisi ehdottomasti siellä. Tämä toimii ja valaisee, mutta on myös kaunis. Tai terassille, kasvihuoneeseen - minne nyt haluaisi kauniin valaisimen, joka ei tarvitse pattereita eikä sähköjohtoa. 


Ja tässä meidän pääsiäisen ajan keittiön pöydällä oleva koriste. 


Ei se paljoa vaadi ollakseen kaunis. Vanhaa pellavaa ja vaaleansininen koristemuna. 

Suosittelen. Kannattaa unohtaa kiinapilipalit kun laatu ei maksa tämän enempää.