Kevät näkyy sisällä

Näin runsaslumisen talven jäljiltä on kivaa, että aurinko paistaa päivisin ja öisin on pakkasta. Ei tule ihan niin kovaa kevättulvaa. Ehkä. Mutta ihan rehellisesti sanottuna olen todella kyllästynyt talveen ja lumeen. Haluaisin jo ottaa käyttöön pikkukengät ja kevättakin. 


Onneksi sisälle voi tehdä jo kevättä. 

Tämä minun tekemäni asetelma kesti melkein viikon. Ei ollenkaan huono saavutus! Vähän joku nuppu alkoi parissa päivässä lerpattaa, mutta minua se ei niin haitannut.Ulkona on pakkasta ja lunta ja silti kalenteri sanoo, että nyt pitää laittaa siemenet kasvamaan mikäli haluaa niistä jotain kasvihuoneeseen ensi kesänä. Lupasin viime kesänä Poikaselle, että hän saa laittaa seuraavaksi kesäksi siemeniä kasvamaan ja kokeillaan josko saataisiin jotain valmiiksi asti. Niinpä hain kaupasta multaa, purkkeja ja siemeniä ja Poikanen teki työt. 


Ei kestänyt kuin muutaman päivän, kun joka purkissa oli joku pieni taimen alku. 


Nyt toivotaan, että saadaan pidettyä nämä vauvat hengissä. (Plan B on hakea taimet kukkakaupasta, mutta näin tämä olisi lapselle hauskempaa.) 

Kunhan päästään lumesta eroon, minun kasvihuoneeseeni pitää askarrella ovi. Viimesyksynä lumi tuli niin nopeasti, että ovi jäi tekemättä. Nyt siellä on naulattuna vain yksi iso vanha ikkuna oven paikalle.