Taidan joutua taimikauppaan

 - ja siksi saatte kuvia kaikesta muusta paitsi taimista. 

Päätin viedä pari koristetta kasvihuoneeseen.


Optimistisena ihmisenä vein sinne Neitoperhosen talosta joskus blogiyhteistyönä saadun narukeräsysteemin. Jos vaikka peukalon kokoiset taimet innostuivat kasvamaan ja päättäisivät ryhtyä tomaateiksi. Huonolta näyttää taimien osalta, mutta nätti narupurkki saksineen on paikoillaan! 


Kirppikseltä löysin kaksi pastellinväristä kynttiläkippoa. Meinasin kirppiksellä, että laitan toiseen basilikan ja toiseen rucolan ja vien ne kasvihuoneeseen, että siellä on edes jotain vihreää.. Kotona totesin, että jos toteutan ajatukseni, joudun jokaikinen kerta menemään kasvihuoneeseen kun haluan basilikaa ja rucolaa leipien päälle. Rehut jäivät keittiöntyötasolle. Kauniit kipot vein silti kasvihuoneeseen. 


Tämä vaaleansininen hara on ollut käytössä. Mies rakensi (ruman, mutta toimivan) kastelujärjestelmän kasvihuoneeseen ja multa meinaa vähän pakkaantua pinnasta. Käyn aina välillä möyhimässä pinnan rikki.  


Kasvihuoneen ikkunan reunoissa on jäljet maalarinteipistä. Älä unohda teippejä talven yli, ihan vinkkinä. Minulla jäi, koska meinasin maalata kopin kahteen kertaan ennen talvea viime syksynä - vaan en ehtinyt kun alkoi vesisadekausi ja sitten tulikin jo lunta. Teipit unohtui. 


Tämä kielo on sissi. Sisko kaivoi sen talonrakennuksen alta pois ja mätäs talvehti meidän portaiden vieressä muovikassissa. :D Se oli hetken vähän liian kuiva, kuten lehdistä näkyy, mutta kukkaa se tekee! 


Ihanaa, kun aurinko paistaa ja on lämmintä. Sain vihdoin kunnollisen pyykkitelineen pihaan ja tällä ilmalla pyykki kuivaa supernopeasti. Pieniä iloja. Pyykki tuoksuu marseillesaippualle, pyykkietikalle ja raikkaalle ilmalle.