Villaa varpaiden alle

Sain aiemmin keväällä Sukhimatoilta yhteydenoton ja siitä sukeutui hauska yhteistyö. 


Minun ensimmäinen kosketukseni Sukhiin ovat nämä huopapallomatot. Näin muistaakseni Seinäjoen Asuntomessuilla heidän mattojaan ja ihastelin jo silloin niitä. Ensin huomasin värit ja sen jälkeen laadun, joka teki vaikutuksen. Huopapallolla ja huopapallolla on eroa. Nämä Sukhin mattopallot ovat tiukkoja, aivan sileitä ja pinnaltaan tiiviitä. Hyvin huovutettuja ja huopuneita. Veikkaan vahvasti, etteivät nämä vanutu ja muutu höytyväisiksi käytössä - huovutus on tehty täydellisesti. Ja kun matosta puhutaan, pallojen kiinnittäminen toisiinsa on ihan oma juttunsa että matto oikeasti kestää käyttöä. 


Kuten näkyy, villamatto voi näyttää myös tältä. Tuollainen isoista huopakivistä tehty matto olisi kaunis oikein yksinkertaisesti ja selkeästi sisustetussa makuuhuoneessa. Vähän sellaista zen-tyyliä. Tai sisäeteisessä ison peilin edessä. Kivet on ommeltu ihan tiukasti yhteen joka puolelta ja jämäkkään pohjahuopakankaaseen - tällainen matto on varmaan tosi jämäkkä ja ihana lattiassa. Ja kaunis.

Mutta oikeastaan ulkonäköä enemmän haluan kertoa, että näiden laatu on ihan mahtava. Huopapallon teko ei näin käsityöharrastajan näkökulmasta rakettitiedettä ole, mutta tuo lenkkimatto! Siis tämä! Villa on pitkäkuituista, silkkimäistä ja menee kuteessa ihan tasaisen kauniina. Lapun mukaan tämän minun näytteeni on tehnyt Kalim. Terveisiä Kalimille, olet ihan käsittämättömän hyvä!


Nämä Beni Ouarain matot ovat kauniita. 

Sukhilla näyttää olevan kivoja aleja nyt juuri menossa. Parin viikon päästä alkaa Asuntomessut Porissa ja sitten puoli Suomea taas sisustaa kotejaan vimmalla. Tilaa nyt jos meinaat. Minä ostin juuri ulkovuorauslautoja :D mutta ostakaa te ihana matto kotiinne. Matot tehdään tilauksen mukaan eli nyt pääsee jonoon korkeammalle kuin sitten, kun Asuntomessujen inspiroimat ihmiset innostuvat. 

Ai niin. Nämä eivät haise lampaalle. Nämä eivät tuoksu eivätkä haise oikein miltään. Ihan vain tiedoksi. Se on kuitenkin yksi olennainen asia kun villa-asioiden kanssa ollaan tekemisissä. Ja usein matoissa on voimakas haju varsinkin uutena. Minun näytteeni eivät tuoksu miltään - tai oikeammin sanottuna, tuoksuvat vain puhtaalle.  

Syy, miksi minä lähdin tähän yhteistyöhön, oli paitsi hauskuus, myös se että Sukhilla on eettiset arvot kohdillaan. Vähän välikäsiä, kunnon palkka työntekijälle ja aitoa käsityötä laadukkaasta materiaalista. Minä kerron mielelläni sellaisista jutuista blogissani. 

Pyörittelin noita ihania sateenkaaren värisiä huopapalloja edestakaisin ja halusin tehdä niistä jotain kivaa. Niiden värit ovat aivan ihanat, sävyt puhtaat ja houkuttelivat tekemään jotain. 


Mikä se on? Autotuoksu! 
Minä vihaan järjestään kaikkia kaupan autohajuja ja olen ajellut auton hajuisella autolla :D Jotain kuitenkin vähän joskus kaipaan ja tein tällaisen. 

Vaikein asia oli keksiä kaunein yhdistelmä. Tämä?


Vai tämä? Joku muu, mikä?


Yhdistin pallot.


Ja toiseen päähän laitoin tupsun.


Sitten solmin korun klemmariin, pihdeillä klemmarista ote näin ja toisilla pihdeillä väänsin klemmarin koukkuun.


Valmis! Kävin miehen hujuhajuhyllyllä nuuhkimassa ja otin sieltä mieluisaa tuoksua, tiputin pari tippaa palloihin ja ripustin auton sisätuulettimen ritilään. Tuoksu on mieto (ja se riippuu, käytätkö eteeristä öljyä, parfyymia vai eau de toilettea) ja täsmälleen mieleinen. 


Nyt auto tuoksuu miedosti ja tuoksu on mieleinen. 

Hyvää juhannusta!