Oma art journal -kirja

Koska en valmiina löytänyt, tein itse. 


Yleensä nämä minun blogini TSI-postaukset ovat sellaisia, jotka toteuttaakseen ei tarvitse kummoisia työkaluja tai taitoja. Tähän tarvitaan Bind-it-all -laite. Se on n. satasen arvoinen, mutta ainakin itselleni siitä on ollut paljon iloa ja hyötyä. Itse kierteet eivät maksa paljoa ja niitä on helppo saada. 

Olen tehnyt itselleni mm. kalenterin tällä systeemillä. Ostin suomalaiselta pienyrittäjältä kalenterisivut ja tein välilehdet ja kannet itse. Mutta tässä nyt art journal. 

Tarvitaan 
- sisälehdet. Minä käytin tätä Cansonin 200g:n sileäpintaista paperia. (voisihan sitä käyttää vaikka erilaisia tapetteja sun muuta)
- Tukeva takakansi. Paperilehtiössä on takana konepahvi, käytä se jos varastosta ei löydy vankkaa kartonkia. Sen voi päällystää tai maalata jos harmaa väri ei miellytä.
- Etukansi. Minä käytin asetaattia (eli piirtoheitinkalvoa). 
- Bind-it-all -laite ja sopivan kokoinen kierrepötkylä (kierteet kannattaa olla vähän isompi mitä haluamasi paperinippu, älä tee liian naftia)


Seuraavaksi rouskutellaan reiät. 


Kannattaa yhdellä paperilla kokeilla, miten reiät asettuvat - siis että menevät kauniisti molemmista päistä. 


Bind-it-all tekee kevyesti reiät aika paksuihinkin materiaaleihin.


Seuraavaksi pujotetaan kierteet paikoilleen. Tässä kannattaa vähän kokeilla ja miettiä, miten päin lehdet kierteeseen pujottaa. Sillä on väliä sitten käytössä. 


Sitten puristetaan kierteet kiinni laitteella ja leikataan ylimääräinen kierre pois.Minä laitoin takakannen ja etukannen päällekkäin pujottamisvaiheessa. Siten saa kierteen "saumakohdan" viimeisen sisälehden ja takakannen väliin piiloon. Lisäksi tuntuu, että kierteet ovat pysyneet käytössä parempina kun saumakohta on vähän suojassa tuolla takakannen alla. Saunmakohta on heikoin. 


Valmis! Minä vielä tällaisena nyhertäjänä pyöristän ulkonurkat. 


Tämän jälkeen on enää vain kirjan käyttö. 


Tällä tavalla saa kauniisti kirjaksi vaikka lasten piirustuksia. Meillä suurin osa niistä on A4-kokoisia - mutta A3:sen voi taitella niin, että siitä menee kierteisiin reunasta A4:n reunan verran ja loput piirustuksesta taittuu. Jämäkät kannet tekevät kirjasta siistin ja helpon käsitellä. Kanneksi voi laminoida paksulla laminointikalvolla jonkun piirustuksen tms (tai käyttää ihan vain konepahvia).