Kurkkaus pesuainehyllylle

Vähän taas arkiasiaa kalenterihörhöilyn lomaan. 

Meidän perhe on käyttänyt pyykkietikkaa monta vuotta. Ensin perinteistä etikkaa ja eteerisiä öljyjä (kestovaippa-jakso meidän perheessä) ja sitten pyykkietikoita. Pesuaineasia on ollut tähän asti vielä vähän hakusessa. Marseillelastu on hyvä, mutta kaipaan silti välillä vaihtelua.

Pyykkietikan käytössä ongelma on pesuaine. Siis se, että jos haluaa saada pyykkietikan ihanan tuoksun jotenkin esiin, pyykinpesuaine ei saa tuoksua miltään. Lisäksi meillä asuu kaksi sellaista ihmistä, joiden iho reagoi välittömästi vääriin pesuaineisiin (myös moneen nk. sensitive-versioon). 

Lisäksi itseäni ärsyttää kovasti se, että ostaessani kauniin pyykkietikkapullon, joudun siihen viereen laittamaan ruman pesuainepullon. Enkä todellakaan viitsi (enää) lotrata pesuaineita muihin pulloihin. 

Lapualainen firma älysi asian ja teki sille jotain! 


Taikapuotia saa näistä tällä hetkellä. Minua lähin on Velj. Keskinen Oy Tuurissa.  

Nyt on tuotesarja, jossa on tarvittavat kodin puhdistusaineet, yhtenevässä ulkonäössä. Suomessa tehty - ja itselleni tärkeä asia: pyykkietikassa EI ole eteerisiä öljyjä vaan parfyymituoksu. Meidän iho-oireisille allergisille perheenjäsenille turvallisempi. 


Pyykki tuoksuu puhtaalle. Kun se on märkää, minun työhuoneessani tuoksuu pienesti pyykkietikan kiva tuoksu (etikka ei enää haise tässä vaiheessa). 


Kuvissa vilahtaa minun kuivausrumpupallonikin. Ne pyykit, jotka heitän kuivausrumpuun, pyörivät huovutettujen kuulien kanssa. Nopeuttaa vähän kuivumista ja nämä villapalloset eivät kuluta vaatetta kuten ne kovat muoviset nystyräpallot, joita yleensä kuivausrumpupalloiksi myydään. 


Näillä minä pesen meillä. Pikkuvessan maton puhdistan tuolla jauheella pesujen välissä. 


Vielä on syyslomaa jäljellä. Suunnatessanne Tuuriin, pyörähtäkää pesuaineosastolla. Suosittelen kokeilemaan näitä. Arvot ja avainlippulogo kohdillaan, ulkonäkö ja pesuteho myös.