Nopeat syksykoristeet kotiin

Tässä pari helppoa ja nopeaa syyskoristetta. Halloween-teemalla tai ilman. 


Tämä on homma on tehty yhteistyössä Seinäjoen Kierrätyskeskuksen kanssa, joten minä hain tarvikkeet sieltä. Kierrätyskeskuksen myymälä on hyvä kirppis, sieltä löytyy minun näkökulmastani ihan valtavasti kivaa materiaalia kaikenlaiseen värkkäykseen. Kuten nyt vaikka nämä kankaat - kaikki paitoja. Kierrätysmyymälässä oli oikein valinnanvaraa. 


Lisäksi tarvitaan kuumaliimapyssy ja kranssipohja. Minulla sattui olla styroksinen, mutta pohjan voi tehdä vaikka sanomalehdestä. Joku tuollainen rinkula riittää eikä sen ulkonäöllä ole väliä - se peitetään. 


Minä peitin omani säkkikankaalla, kiedoin sen jälkeen mustapohjaisesta paidasta leikkaamilla soiroilla - ja lopuksi tein rusetteja ja kukkia muista paidoista. Kukat on tehty liimamalla neliöitä vinoittain päällekkäin. Kun revit kankaat, reunoista tulee rustiikkiset. Liimasin lopuksi pieniä muovihämäkkejä sinne tänne. 


Toiseen kierrätystyöhön tarvitaan yksi nätti paita. Tämä on trikoopaita, jossa on etuosassa joustavassa harsossa paljetteja. Lisäksi tyyny ja - jos haluat tehdä kunnolla - vetoketju. Välineenä ompelukone.


Jos ompelet vetoketjun, leikkaa kylki-olkasauma -linja suoraksi (eli hihat pois) ja samoin olka-olka -linja (eli kaula-aukko pois niin, että palasta tulee suora). Ompele vetoketju siihen. Sitten ompelet sivusaumat suoriksi umpeen ja alareunan (eli paidan entisen helman) umpeen. 

Tyyny paikoilleen ja valmis. 


Viimeinen ei ole kierrätystyö, mutta itsetehty tämäkin. Rautalankaa pätkitään paksuhko nippu ja väännetään pikkuhiljaa puun muotoon. Voi spraymaalata halutun väriseksi.